Cum să-ți ajuți copilul să facă față stresului

Cum sa-ti ajuti copilul sa faca fata stresului

Când auzi sau citești cuvântul „stres”, cu siguranță, imediat îți imaginezi adulți mereu grăbiți și obosiți. Cu toate că multe persoane suferă de stres la maturitate, asta nu înseamnă că elevii sunt imuni la această stare.

Așteptările din ce în ce mai mari de la ei, programul încărcat, dorința de perfecțiune și capcanele pe care le pun rețelele sociale provoacă stres care poate duce la o stimă de sine scăzută, anxietate și chiar depresie, la adolescenți.

Iată de ce eduboom îți prezintă azi, 4 moduri în care să-ți ajuți copilul să facă față stresului într-o lume din ce în ce mai dinamică și mai imprevizibilă.

 

Comunică eficient cu copilul tău

Întreținerea casei, mersul  la serviciu, deplasările, plata facturilor…Ai  atât de multe sarcini încât adesea nu mai reușești să acorzi suficientă atenție copilului. Dar copilul tău are nevoie de dragoste și sprijin, în fiecare zi!

Arată-i constant că te interesează cu adevărat ce face și încurajează-l să vorbiți deschis despre tot felul de subiecte, inclusiv despre conflictele cu prietenii și relațiile intime. Depune efort conștient de a vorbi mai puțin și de a asculta mai mult.

 

Învață-ți copilul să aibă răbdare

În era Facebook, TikTok și Netflix, copiii au impresia greșită că pot obține ceea ce își doresc în momentul în care și-l  doresc. Așa că își pierd rapid răbdarea pentru orice durează mai mult de câteva minute. Explică-i  copilului că lucrurile cele mai importante în viață, cum ar fi construirea unei relații de prietenie sau îndeplinirea unor scopuri mărețe, necesită timp și perseverență, iar realizarea lor aduce mari satisfacții. În acest sens, sunt utile activități precum învățarea limbilor străine, cântatul la un instrument muzical și practicarea unui sport.

 

Încurajează-ți copilul să caute aspectele pozitive

Medicul britanic, autor și podcaster Rangan Chatterjee îi sfătuiește pe părinți să îndrepte atenția copiilor lor către aspectele pozitive ale vieții. Într-un articol publicat în The Guardian, el propune un joc interesant cu ajutorul căruia și tu îl poți face pe copil să aprecieze lucrurile bune care pe care le-a trăitîn timpul zilei. În loc de întrebări standard de genul „Cum a fost la școală?” sau „Ce ai făcut azi?”, el recomandă să-l întrebi, seara:

✔️ A făcut cineva ceva pentru tine azi, ca să te bucure?

✔️ Ce ai făcut tu azi pentru a bucura pe cineva?

✔️ Ce ai învățat astăzi?

 

Arată-i copilului cum să aibă grijă de sănătatea lui

Copilul tău va face față mai eficient stresului din viața de zi cu zi, atunci când se simte bine mental și fizic. De aceea, este extrem de important să îl înveți cum să aibă grijă de propria sănătate. Evită să îi spui ce să facă sau să nu facă și ajută-l, în schimb, să își construiască obiceiuri pozitive prin exemplul personal.

Atunci când copilul tău vede că și tu acorzi  timp suficient pentru somn, că ai un regim de viață echilibrat și că faci mișcare constant, este mult mai probabil să adopte modul tău de viață.

 

Iar dacă vrei să faci învățarea mai plăcută pentru copilul tău, nu uita că te poți  baza întotdeauna pe eduboom. Pe site-ul nostru vei găsi peste 4 000 de lecții și teste video pentru elevii din clasele I- XII, realizate de unii dintre cei mai buni profesori din România conform programei școlare oficiale.

Toate lecțiile sunt explicate într-un limbaj simplu, amuzant și ușor de înțeles. Copilul tău va  înțelege mai ușor lecțiile de la școală, își va  face temele mai repede și va avea mai mult timp liber pentru ceea ce-l pasionează.

Înregistrează-te acum și primești acces gratuit 21 de zile, timp în care copilul tău poate viziona orice lecție sau test din platformă. eduboom


 

Urmărește toate noutățile de pe eduboom și în Facebook și Instagram!

Comentarii
  • WordPress
  • Facebook

Nu există comentarii.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.