Ce înseamnă să fii creativ

ce inseamna sa fii creativ eduboom

Ce înseamnă să fii creativ?

E vară, e vacanță, școala s-a terminat, dar noi continuăm să fim creativi în fiecare zi!

Dar ce înseamnă de fapt acest lucru? Să stai sub un măr, să-ți cadă un fruct în cap și-apoi să te izbească adevărul fundamental despre univers? Sau să inventezi un plan de colonizare a planetei Marte? Sau poate să-ți alegi o culoare neconvențională pentru soare atunci când pictezi un tablou (încearcă mov, e mai intens!)?

Este creativitatea o superputere cu care se nasc doar câțiva norocoși? Sau este o mentalitate pe care o poți stăpâni și tu?

Hai c-am pus atâtea întrebări…, e  timpul să răspundem la ele cu un videoclip. Urmărește-l și tu ca să afli ce înseamnă să fii creativ.

 

ce inseamna sa fii creativ - eduboom

 

Acum c-ai văzut videoclipul, hai să-ți împărtășim 7  tehnici de stimulare a creativității care funcționează pentru noi. Suntem siguri că funcționează și pentru tine. Doar să le aplici!

1️⃣ Fără reguli, fără legi

Cel mai important aspect în procesul de creație este că nu există reguli. Ceea ce funcționează pentru o persoană, nu e garantat că funcționează și pentru alta. Dacă cineva spune contrariul, se păcălește. Mai ales pe sine.

2️⃣ „Știință” individuală

Pentru a înțelege mai multe despre „firele și cablurile din spatele cutiei”, trebuie să te observi cu atenție și să te cunoști cât mai bine.Ce te motivează?

Găsești o legătură între anumite acțiuni și dorința ta de a crea ceva? Când găsești o astfel de corelație, organizează-ți rutina zilnică astfel încât să-ți stimulezi creativitatea.

3️⃣ Lumea e mare și inspirația pândește pe undeva

Cauți inspirație? Dar o cauți cu adevărat? Scoate-ți căștile din ureche și fiți atenț la lumea din jurul tău. Un porumbel a cărui inimă tocmai a fost frântă de perechea sa cu pene? Un băiat care a combinat o cămașă și pantaloni oficiali cu un rucsac cu chipul lui Cristiano Ronaldo pe el? Un nor care arată ca un câine, un dragon, Optimus Prime (sau toate trei deodată)? Vei vedea totul. Vei vedea chiar mult mai multe – doar să privești!

4️⃣ Există un loc al celor mai buni

E bine să fii inovator, la curent cu noutățile și să fii pe val. Dar dacă dorești să privești mai departe, în perspectivă, trebuie să fii cu ochii pe ”cei mari”. Urmărește activitatea celor mai buni din diferite domenii. Află ceea ce îi face să fie extraordinari, înțelege că și ei au greșit, ca și tine, și nu uita că și ei sunt oameni. În ceea ce privește ideile lor…e altceva

5️⃣ Ciornă-final-15

Foaia albă albă și cursorul care clipește sunt înfiorătoare, nu-i așa? Cu toate acestea, ar trebui să fii cu adevărat îngrozit, de o pagină goală umplută dintr-o suflare. 

Și nu spun că nu au existat capodopere create instant. Spun că cei mai mulți dintre noi nu suntem capabili de acest lucru. Atunci când creezi ceva, lasă-l puțin deoparte să se așeze. (poate într-o cutie de conserve pe terasă :-). Revino apoi asupra lucrului și  ajustează ceea ce crezi că e necesar. Astfel, nu îți schilodești creația, ci o sculptezi  pentru a o transforma într-o versiune mai bună a ei însăși.

6️⃣ „Fură” inspirație

Când vorbim despre artiști, îți imaginezi  un excentric dezordonat, cu mustață zburdalnică, nu cineva cu haine închise la culoare, cu o mască de schi neagră și cu un trecut dubios, nu? Ei bine, un citat atribuit lui Picasso spune: „Artiștii buni copiază, artiștii mari fură””.

Sună puțin cam dur, dar de fapt dezvăluie un adevăr simplu – nu suntem originali și nici ideile noastre nu sunt originale. Gusturile, intuiția creativă și stilul nostru sunt influențate de mulți factori. După cum deja am spus, mulți dintre acești factori sunt opera altora de dinaintea noastră. Înainte de a-ți dezvolta propriul stil, este normal să încerci să-ți imiți favoriții. Normal și necesar, chiar!

7️⃣ Ți-e frică de eșec? Învață din el!

Ți-e frică să nu te faci de râs, iar rezultatul să fie descurajant? Super, deci ești printre ceo 99% din oameni. 

Știi care-i adevărul? Că în multe situații, rezultatul poate fi descurajant. Mai ales la început. Dar fii suficient de consecvent, de răbdător și de încăpățânat, vezi ce poate fi îmbunătățit, învață de fiecare dată din aceste eșecuri, iar ele se vor dovedi a fi pași mici spre succesul cel mare.

Ei, ce spui? Care dintre aceste sfaturi ți se pare cel mai potrivit pentru tine? Încearcă-le și spune-ne și nouă cum ai reușit să devii mai creativ!

Și intră și-n vacanță pe eduboom! Găsești o mulțime de tutoriale video care te ajută să-ți dezvolți și alte abilități de care ai mare nevoie în viață!

eduboom


Urmărește toate noutățile de pe eduboom și în Facebook și Instagram!

Comentarii
  • WordPress
  • Facebook

Nu există comentarii.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *