5 ponturi pentru profesori cum să captați atenția elevilor

cum să captezi atenția elevilro la oră

Dragi profesori, azi vă împărtășim 5 idei cu care să captați atenția elevilor.

Pentru că știm că una dintre cele mai mari provocări cu care vă confruntați este să-i faceți atenți și să le stârniți interesul pentru materia școlară. Pentru eduboom aceasta nu este o sarcină deosebit de dificilă, deoarece știm că elevilor le place să învețe atunci când li se explică într-un limbaj ușor de înțeles și interesant.

Din acest motiv, astăzi, la rubrica „Profesorii vorbesc”, vă vom prezenta câteva practici haioase pe care le puteți folosi cu ușurință pentru a capta atenția elevilor.

1️⃣Începeți lecția cu o glumă sau cu o poveste interesantă

Unul dintre marile ponturi este să reușiți să îi surprindeți pe elevi. Dacă începeți lecția cu o glumă sau cu o povestioară interesantă legată de lecție, cel mai probabil majoritatea elevilor din clasă vă vor asculta.

2️⃣Utilizați tehnologia

Ori de câte ori aveți ocazia să folosiți tehnologia în procesul de predare, nu ezitați nicio clipă să faceți asta! Prezentările digitale sunt întotdeauna mult mai interesante pentru elevi decât o narațiune monotonă lipsită de imagine.

Desigur, lecțiile video și exercițiile de pe eduboom vă sunt, de asemenea, de mare ajutor atât la predarea lecțiilor, cât și recapitularea materiei cu testul video aferent fiecărei lecții, ca în exemplu:

eduboom lectie online legea lui arhimede

 

3️⃣ Gesticulați cu mâinile

Ori de câte ori explicați un proces, folosiți-vă mâinile. Ele atrag și mențin atenția atunci când nu aveți la dispoziție un alt element vizual adecvat. Bineînțeles, intonația vocii ajută și ea în astfel de momente.

4️⃣ Gândiți-vă la un joc pe care să-l practicați

Pentru a asigura implicarea elevilor la oră, cea mai bună abordare este de a transforma experiența de învățare, într-un joc. De exemplu, puteți acorda puncte pentru fiecare întrebare interesantă sau pentru fiecare răspuns corect, elevii cei mai activi putând să obțină o notă bună la sfârșitul orei.

5️⃣Arătați partea practică a lucrurilor

Pentru a reuși să captați atenția elevilor, trebuie să fiți fie, capabili să prezentați materialul într-un mod foarte interesant, fie să îi convingeți că ceea ce vor învăța, le va fi de mare ajutor mai târziu în viață. Explicați-le cum le vor folosi în viață, cunoștințele din noua lecție.

 

Și nu uitați, feedback-ul de la elevi vă dă întotdeauna, și mai multe idei pe care să le puneți în practică🙂

Tot de ajutor vă suntem și noi, echipa eduboom. Pentru că asta facem de peste 10 ani de zile. Realizăm împreună cu peste 100 de profesori din România, lecții video și teste conform programei școlare. Suntem în permanență alături de elevi și ei ne-au spus cât de mult le plac lecțiile video și testele explicate într-un limbaj simplu, ușor de înțeles și cu exemple practice din viața de zi cu zi.

Intrați acum pe platforma eduboom și descoperiți peste 5000 de lecții video și teste care vă ajută să predați mai ușor și să interacționați mai bine cu elevii!

eduboom


Urmărește toate noutățile de pe eduboom și în Facebook și Instagram!

 

Comentarii
  • WordPress
  • Facebook

Nu există comentarii.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.