3 trucuri dovedite pentru profesori, cu testele eduboom

trucuri teste eduboom pentru profesori

Dragi profesori, acordați-ne, vă rugăm,  5 minute ca să vă arătăm cât vă pot fi de folositoare testele eduboom în activitatea cu elevii la ore, mai ales, acum, la sfârșitul anului școlar. 

Dar mai întâi, haideți să vedem: 

Ce sunt testele eduboom?

Testele eduboom de la finalul fiecărei lecții acoperă cele mai importante informații din lecția respectivă. Fiecare test este format din 15 întrebări care antrenează competențele-cheie ale elevilor, fiind clasificate în funcție de dificultate. 

  Primele 5 întrebări antrenează abilitatea de recunoaștere și percepție: prin intermediul lor, elevii își demonstrează capacitatea de a reține și de a reproduce informații;

Întrebările de la 6 la 12 antrenează abilitatea de înțelegere și de a oferi răspuns: elevii își dovedesc capacitatea de a înțelege informațiile și de a le folosi în discuții sau ca răspuns la întrebări;

Ultimele 3 întrebări, de la 13 la 15, antrenează abilitatea de analiză și aplicare a cunoștințelor, sau, altfel spus,  capacitatea de a acumula teorie și de a o aplica practic în diferite situații.

 

La finalul testului, elevii află rezultatul obținut, ceea ce îi motivează să obțină rezultate și mai bune. În cazul în care greșesc un răspuns, platforma le arată automat respectivul fragment din lecția video pentru a completa lacunele și a consolida ceea ce au învățat. 

 

Dar cum puteți utiliza testele eduboom la ore? 

La început, selectați din meniul principal disciplina școlară, apoi lecția pentru care doriți să parcurgeți testul de evaluare a cunoștințelor dobândite de elevi 

 

Lucrul pe grupe

teste eduboom pentru profesori

Această activitate îi va ajuta pe elevi să-și testeze și  consolideze cunoștințele, dezvoltându-și în același timp, abilitățile de lucru în echipă

Selectați din meniul principal, testul la lecția video pentru care doriți să efectuați testarea. Împărțiți-l în 3 părți egale cu câte 5 întrebări și faceți o captură de ecran pentru fiecare întrebare. Asigurați-vă că există întrebări de toate nivelurile de dificultate în fiecare parte a testului! 

Împărțiți clasa în 3 grupe și dați fiecărui grup câte o parte a testului. Le puteți oferi  întrebările imprimate pe hârtie sau le puteți trimite elevilor pe platforma online pe care predați.

Acordați timp de rezolvare, în care fiecare grup să răspundă la propria parte test, apoi dezbateți întrebările împreună și completați orice lacune în cunoștințele elevilor pe care le găsiți.  

 

Recapitularea unui capitol 

teste recapitulare eduboom

Parcurgeți și recapitulați cu ușurință materia dintr-un capitol, cu testele de la finalul acestuia

Selectați din meniul principal materia pe care o predați, apoi faceți click pe capitolul la care faceți recapitularea, și la finalul lecțiilor acestuia veți găsi testul final. Folosiți toate întrebările sau selectați cîteva  din fiecare subiect. Faceți capturi de ecran ale întrebărilor și folosiți-le în clasă pentru a recapitula conceptele-cheie din fiecare lecție. Astfel, vă va fi mai ușor să evaluați ce lecții trebuie reamintite pentru a completa cunoștințele elevilor.

 

 Pregătire pentru testele cu notare

Utilizați întrebările din testele eduboom pentru a-i pregăti pe elevi pentru testele de evaluare cu notare. Discutați întrebările și răspunsurile cu clasa, oferiți posibilitatea tuturor elevilor să-și împărtășească opiniile, pentru ca recapitularea să fie eficientă pentru fiecare dintre ei! 

Pentru o mai bună aplicabilitate, puteți folosi chiar întrebările din testele recapitulative de pe eduboom. Puteți selecta cu ușurință diferite întrebări, ținând cont de nivelul de dificultate și de competențele-cheie care se testează prin fiecare tip de întrebare. 

Nu-i așa că-i mai ușor acum?

Cu testele eduboom vă faceți orele mai atractive și mai interesante, iar elevii sunt atenți și își însușesc mai bine noțiunile predate. 

Intrați acum în platforma eduboom și beneficiați de  21 de zile de acces gratuit la cele peste 4500 de lecții video și teste disponibile în platformă. 

Iar noi promitem că lucrăm intens să completăm lecțiile care lipsesc și să adăugăm în curând noi materii!

eduboom


Urmărește toate noutățile de pe eduboom și în Facebook și Instagram!


 

Comentarii
  • WordPress
  • Facebook

Nu există comentarii.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.