„Nu crede tot ce ai citit despre mine pe internet” – Albert Einstein
Un „gând” cu adevărat frumos și înțelept de la marele fizician. Poate că ar trebui să-l luăm în considerare atunci când studiem una dintre cele mai răspândite povești despre Einstein – că nu s-a descurcat bine la școală.
Este adevărat? Sau am jucat prea multă vreme telefonul fără fir și faptele au ajuns la noi cu totul altele decât s-au întâmplat în realitate. Aruncă o privire la rezultatele școlare reale ale lui Einstein și află singur.
Ce invenție modernă nu ar funcționa fără creditul lui Einstein? De ce dosarul lui FBI are 1.427 de pagini? Ce au în comun Einstein și Yoda? Întrebări interesante cu răspunsuri și mai interesante. Privește filmarea.
Notele lui Albert Einstein
Notele pe care vi le vom arăta sunt din ultimul an al lui Albert la școala cantonală (regională) din orașul Aarau, Elveția. Acestea se bazează pe examenele orale și scrise pe care le-a susținut la 18, 19, 21 și 30 septembrie 1896. Important este faptul că cea mai mare notă posibilă este 6 iar cea mai mică este 1. Iată lista notelor:
Limba și literatura germană: 5
Limba și literatura franceză: 3
Limba și literatura engleză: —
Limba și literatura italiană: 5
Istorie: 6
Geografie: 4
Algebra: 6
Geometrie: 6
Geometrie descriptivă: 6
Fizica: 6
Chimie: 5
Științele naturii: 5
Desen: 4*
Desen tehnic: 4*
* Pentru notele la aceste discipline s-a luat în considerare și performanța din timpul anului.
Puteți găsi documentul original aici.
Cum învăța Einstein
După cum ai văzut singur, notele lui Einstein nu sunt deloc slabe. Da, poate că nu l-a citit pe Voltaire în original (este doar o presupunere), dar în ceea ce privește disciplinele matematice și fizica, acolo abilitățile sale sunt evidente. Lucrurile au fost similare pentru el și la universitate.
Einstein era renumit pentru că și-a oferit toată dragostea domeniilor care l-au entuziasmat cu adevărat. Și ce s-a întâmplat cu cele care nu l-au interesat? Ei bine… să zicem că a ratat o lecție sau alta.
A găsit metodologia unor profesori ca fiind depășită și incompletă, iar în timpul orelor s-a dedicat propriei sale pregătiri. După cum vă puteți imagina, acest lucru nu a fost pe placul unor lectori. I-a cauzat chiar unele probleme în găsirea unui loc de muncă după absolvire.
Vă recomandăm să copiați complet modelul de învățare al lui Einstein? Mai bine nu. Cu toate acestea, vă recomandăm să copiați altceva – curiozitatea lui inepuizabilă, dorința de perfecționare și dragostea pentru lume și secretele pe care aceasta le ascunde.
Cred că ar fi frumos să încheiam cu un citat mai puțin cunoscut:
„Imaginația este mai importantă decât cunoașterea. Cunoașterea este limitativă. Imaginația cuprinde întreaga lume.”
Înregistrează-te acum în platformă și primești 7 de zile de acces gratuit la toate cele peste 9.300 de lecții și teste video la materii din clasele I-XII!
Urmărește toate noutățile de pe eduboom și în Facebook , TikTok și Instagram!
martie 20, 2024
Buna ziua.Wow chiar nu stiam ca Albert Einstien avea note asa mici la materii.
martie 26, 2024
FOARTE FAIN!!!