Cum te pot ajuta tehnologiile la învățat?

Scris de Citit de 1752 ori Nu există tag-uri

 

Cum te pot ajuta tehnologiile la învățat?

Dacă ești pe eduboom.ro, înseamnă că suntem de aceeași părere – e grozav să știi. Nu demult, să obții informații era o adevărată provocare, dar astăzi nu mai avem nicio scuză să spunem „nu știu”. Odată cu avansarea rapidă a tehnologiilor, acum deja ai acces la o cantitate nesfârșită de resurse și instrumente de învățare. De la platforme interactive educative la medii virtuale de învățare, tehnologiile îți facilitează învățatul în moduri care înainte erau imposibile. Iată câteva exemple despre cum pot tehnologiile să-ți fie prietene.

 

Ai parte de o pregătire interactivă

Tehnologiile fac învățatul mai interactiv și mai captivant. Platformele și instrumentele educaționale sunt concepute pentru a fi ușor de înțeles și distractive, ceea ce face ca învățatul să fie mult mai plăcut pentru tine.  Să luăm de exemplu un joc de matematică online – te poate ajuta să înveți o formulă matematică complexă într-un mod atractiv. Platformele interactive îți permit să înveți în ritmul tău (de exemplu, pe eduboom.ro tu decizi când să privești lecția și de câte ori să-i dai drumul). De asemenea, primești un feedback imediat pentru a înțelege pe ce lecții și subiecte trebuie să te concentrezi pentru a te îmbunătăți. 

 

Testele de pe eduboom.ro te ajută să completezi lacunele, deoarece în cazul unui răspuns greșit, îți arată exact ce parte din lecție trebuie să urmărești din nou.

 

Te ajută să te conectezi la lumea reală

Cu ajutorul tehnologiei, nu înveți doar teoria despre piramidele din Giza. Profesorul tău te poate duce într-o călătorie adevărată printr-un tur virtual pentru a-ți face o idee concretă despre cum arată acestea în timp real, despre cum trăiesc oamenii în Egipt etc. Tehnologiile înlătură barierele fizice din sala de clasă și te ajută să asociezi ceea ce înveți în clasă cu lumea reală. Este un mod excelent de a reține totul, pentru că este ca și cum ai fi fost acolo! 

 

Te pregătesc pentru viața de după școală

Pentru a avea succes în afara școlii, ai nevoie de mai mult decât de cunoștințe – ai nevoie de practică. Și cu cât începi mai devreme să lucrezi cu instrumentele tehnologice – site-uri web, calendare electronice, motoare de căutare și platforme de creare de conținut și altele – cu atât mai bine va fi pentru tine.

 

Te ajută să înveți în echipă

Când vei începe să lucrezi în profesia pe care ți-ai ales-o, vei descoperi că învățarea în mișcare este o abilitate importantă. La fel și capacitatea de a învăța de la alte persoane. Poți colabora cu colegii de clasă, cu profesorii și chiar cu experți din întreaga lume pe diferite platforme online. Poți să discuți un subiect care te interesează și să lucrezi la proiecte de grup cu persoane care se află fizic la distanță. Învățatul în colaborare te ajută să înveți de la alții și să îi ajuți să învețe, dezvoltându-ți în același timp abilitățile sociale și de comunicare.

 

Îți oferă informația necesară oricând și oriunde

Cu ajutorul dispozitivelor mobile, poți accesa resursele de învățare oriunde te-ai afla. Acest lucru este foarte util în zilele în care trebuie să lipsești de la școală pentru că ești bolnav sau trebuie să înveți din mers în timp ce călătorești. Nu mai trebuie să fii în camera ta cu un manual pentru a înțelege ceea ce ai nevoie. Învățarea digitală îți permite să ții legătura cu profesorii și colegii de clasă și să rămâi motivat și responsabil în orice împrejurare.

 

Înregistrează-te acum în platformă și primești 21 de zile de acces gratuit la toate cele peste 7500 de lecții și teste video la materii din clasele I-XII!


Urmărește toate noutățile de pe eduboom și în Facebook și Instagram!

 

Comentarii
  • WordPress
  • Facebook

Nu există comentarii.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.