Doamnelor și domnilor, confruntarea serii – cerul gurii tău versus o ciușcă roșie infimă, uscată (sună ca o trupă punk)! Oare leguma stacojie va fi devorată de tine fără probleme? Sau chiar și Smogul din Hobbitul îți va invidia abilitățile de a respira foc pentru cel puțin o oră după aceea?
De ce iuțeala este atât de bine primită de unii și cum anume ne afectează organismul?
Cum ne afectează iuțeala?
În ardeii iuți există o substanță numită capsaicină. Aceasta se găsește în zona semințelor și de aceea mulți oameni cred că acestea sunt partea cea mai picantă (de fapt, picantul nu provine deloc din ele). Capsaicina are tendința de a irita membranele mucoase pe care le atinge, de aici și senzația de arsură atunci când mănânci ciușcă iute.
Dar este utilă mâncarea picantă?
Există ceva care să neutralizeze iuțeala?
Cum se numește scara specială prin care se măsoară gradul de iuțeală?
Urmărește acest videoclip pentru a afla:
Înregistrează-te acum în platformă și primești 7 de zile de acces gratuit la toate cele peste 9300 de lecții și teste video la materii din clasele I-XII!
Urmărește toate noutățile de pe eduboom și în Facebook și Instagram!
Comentarii