5 trucuri cum să memorezi mai ușor materia din școală

 

cum sa memorezi mai usor lecțiile de la scoala

Noi, cei de la eduboom, știm că una din cele mai mari provocări ale elevilor este să memoreze atât de multe informații. Lecțiile pentru școală nu sunt deloc scurte, iar uneori sunt chiar greu de înțeles.

Pentru acest al doilea aspect, lecțiile video și testele noastre te ajută perfect să le înțelegi mai bine. Astăzi, însă, la rubrica „Elevii vorbesc”, îți vom dezvălui 5 trucuri utile pentru ca tu să poți reține mai ușor informațiile și să înveți mai bine.

 

1️⃣ Concentrare deplină

Eduboom știe că este foarte ușor să intri în panică atunci când ai o lecție dificilă și, începi să te demotivezi și să-ți iei gândurile de la învățat. Adevărul este că, dacă încerci să-ți menții concentrarea la maxim, vei crește semnificativ șansele nu numai de a înțelege lecția, ci și de a o memora.

Și ține cont: concentrarea totală înseamnă să-ți dedici complet atenția materialului de învățat, fără să-ți verifici Instagram-ul sau telefonul în acest timp. Bineînțeles că după ce expiră timpul alocat studiului profund, îți poți verifica notificările sau poți face orice altceva dorești. 

2️⃣ Rezumate scurte

Pentru a reține lecțiile lungi de istorie, biologie și geografie, spre exemplu, fă rezumate scurte. După ce ai citit lecția din manual sau ai vizionat lecția video de pe eduboom, notează pe o foaie de hârtie, ideile principale ale lecției.

Vei descoperi astfel cât de ușor este să reții informațiile principale. Iar dacă recitești lecția de câteva ori, detaliile se vor aranja de la sine în mintea ta.

3️⃣ Scrie cuvinte

Ca să înveți  mai ușor cuvinte din alte limbi sau date importante din istorie, scrie-le  de câteva ori. Chiar dacă ți se pare că nu ții minte nimic, oricât de mult ai scrie, în subconștient, acest obicei ajută creierul să memoreze.

4️⃣ Fă asocieri

Cel mai simplu mod de a reține un material dificil, este să faci asocieri. Spre exemplu, dacă trebuie să reții nume științifice, cum ar fi numele planetei Marte, poți face asocierea cu numele zilei de „marți”. 

5️⃣ Repovestește cu voce tare

Uneori e mai ușor să reții lecțiile când le povestești cu voce tare. Chiar dacă ești singur, e mult mai bine să spui lecția cu voce tare decât în minte. Dacă ai un prieten sau un părinte prin preajmă, cu atât mai bine, pentru că te poate corecta sau completa atunci când îți scapă ceva important.

 

Cum ți se par aceste idei?

Intră acum pe eduboom și încearcă să le pui în practică! 

Noi ți-am pregătit peste 4500 de lecții video și teste de matematică, română fizică, chimie, biologie pentru clasele V-XII, iar pe tine te-așteptăm să ne spui care e cea mai bună metodă pentru tine să reții mai ușor și să înveți mai bine!

eduboom


 

Urmărește toate noutățile de pe eduboom și în Facebook și Instagram!

Comentarii
  • WordPress
  • Facebook

Nu există comentarii.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.