new-logo

Test: Teorema înălțimii. Exerciții

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Într-un triunghi dreptunghic latura opusă unghiului drept se numește ipotenuză?
2
Privește imaginea alăturată.
  • Care sunt proiecțiile catetelor pe ipotenuză?
3
Privește figura alăturată.
  • E adevărat că CP+PB=CB?
4
Într-un triunghi dreptunghic lungimea înălțimii corespunzătoare ipotenuzei este egală cu:
5
Se consideră \Delta ABC din figura alăturată cu \sphericalangle A=90^\circ și AP\perp BC, P\in BC.
  • Alege relațiile corespunzătoare Teoremei Înălțimii.
6
În \Delta ABC cu \sphericalangle A=90^\circ se consideră AP\perp BC, P\in BC. Știind că BP=8\ cm și CP=18\ cm, află lungimea laturii AP și alege una dintre variantele propuse.
7
În \Delta ABC cu \sphericalangle A=90^\circ se consideră AP\perp BC, P\in BC. Știind că BP=5\ cm și AP=10\ cm, află lungimea laturii BC și alege una dintre variantele propuse.
8
În \Delta ABC cu \sphericalangle A=90^\circ se consideră AP\perp BC, P\in BC. Știind că \fracBPBC=\frac15 și BC=20\ cm, află lungimile laturilor BP, PC, AP, precum și \mathcalA\Delta ABC și asociază rezultatele de mai jos cu elementele corespunzătoare.
9
În \Delta ABC isoscel de bază BC se consideră AP\perp BC, P\in BC și PD\perp AB, D\in AB. Știind că PD=2\sqrt3\ cm și AD=2\sqrt6\ cm, află lungimile laturilor AB  și AC și alege una dintre variantele propuse.
10
Fie ABCD un trapez dreptunghic cu AB\parallel CD și \sphericalangle A=\sphericalangle D=90^\circ. Știind că AC\perp BC, DC=6\ cm, AB=18\ cm, află înălțimea trapezului și alege una dintre variantele de mai jos.
11
Fie ABCD un romb, în care AC\cap BD=\left \ O \right \ și OP\perp BC, P\in BC. Știind că, BP=18\ cm și CP=8\ cm, află înălțimea rombului și alege una dintre variantele de mai jos.
12
În \Delta ABC cu \sphericalangle A=90^\circ se consideră înălțimea AP, AP\perp BC, P\in BC și mediana AM, M\in BC. Știind că BC=24\ cm și \sphericalangle MAP=30^\circ, află lungimea laturii AP și alege una dintre variantele propuse.
13
În \Delta ABC cu \sphericalangle A=90^\circ se consideră înălțimea AP, AP\perp BC, Știind că BP=4\cdot CP și AP=6\ cm, află lungimile laturilor BP, CP, BC, precum și \mathcalA\Delta ABC și completează spațiile libere de mai jos cu rezultatele (în cifre) obținute.
14
Într-un dreptunghi ABCD se trasează DM\perp AC, M\in AC. Știind că AM=12\ cm și MC=27\ cm, află lungimea laturii DM și aria dreptunghiului ABCD și completează spațiile libere cu rezultatele obținute, exprimate prin cifre.
15
Fie ABCD un romb, în care AC\cap BD=\left \ O \right \ și OP\perp BC, P\in BC astfel încât \fracBPCP=\frac14. Știind că OP=10\sqrt3 \ cm, află înălțimea rombului, latura rombului, precum și perimetrul și aria acestuia și completează spațiile libere cu rezultatele obținute, exprimate prin cifre.

Descrierea testului

În acest test de matematică pentru clasa a VII-a la Relații metrice în triunghiul dreptunghic vei exersa și vei aplica Teorema înălțimii în diferite exerciții și probleme. În prima parte a testului vei fixa teoria din lecția video prin exerciții de tip Adevărat-Fals și grilă, în a doua parte a testului vei afla înălțimea corespunzătoare ipotenuzei și proiecțiile catetelor pe ipotenuză în diferite contexte matematice și vei alege răspunsurile corecte sau vei asocia rezultatele obținute cu elementele corespunzătoare, iar în ultima parte a testului vei calcula astfel de elemente și vei completa chiar tu cu rezultatele obținute. Ești pregătit? Atunci ia-ți o foaie, un pix și rezolvă testul.

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (4)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom