new-logo

Test: Test antrenament 10. Partea II

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Dacă punctul B este simetricul lui A față de dreapta d , atunci d(A, d) = d(B, d).
2
Segmentul care unește mijloacele laturilor unui triunghi se numește:
3
Volumul unui paralelipiped dreptunghic care are dimensiunile L , l și h este V=L\cdot l+h.
4
Volumul unui cub este:  V=l^3 .
5
Volumul unui cub ABCDEFGH este egal cu 8 dm^3 . Latura cubului este egală cu :
6
Fie punctul A(2, 2) în sistemul de axe ortogonale xOy, iar punctul B este simetricul punctului A față de axa Oy. Punctul B va avea coordonatele :
7
Fie dreptele paralele AB și CD, tăiate de secantele AD și BC, AD\cap BC= \left \ E \right \ . Dacă \measuredangle BAE = 40^\circ  și \measuredangle ECD = 30^\circ, află măsura unghiului AEB. Completează folosind doar cifre.
8
Fie triunghiul ABC , dreptunghic în A , unde AC = 8cm și BC = 10cm. Calculează aria triunghiului ABC. Completează folosind doar cifre.
9
Aria unui triunghi dreptunghic care are o catetă egală cu 8 cm și măsura unui unghi ascuțit egală cu 45^\circ este egală cu .... cm^2. Exprimă răspunsul printr-un număr.
10
Fie punctele B, A și C  pe cercul C(O,r), în această ordine.  Dacă măsura arcului  \widehatBC   este egală cu 180^\circ , atunci triunghiul ABC este dreptunghic în A.
11
Fie un dreptunghi ABCD și punctele M și P mijloacele laturilor AB , respectiv BC. Raportul dintre aria dreptunghiului ABCD și aria triunghiului DMP este egal cu:
12
Un acvariu sub formă de paralelipiped cu dimensiunile L= 8 dm , l= 6 dm și H= 4 dm , este umplut cu apă până la înălțimea de 3 dm. Află câți litri de apă sunt în acvariu. Exprimă răspunsul printr-un număr.
13
Fie triunghiul ABC , dreptunghic în A , unde AC = 8cm și BC = 10cm. Știind că punctul Meste mijlocul laturii AC și punctul P este situat pe ipotenuza BC, astfel încât PC = 4cm, atunci măsura unghiului APM este egală cu: Completează folosind doar cifre.
14
Un robinet deschis poate umple un bazin în formă de paralelipiped dreptunghic, cu dimensiunile de 5m , 3m și 2m în 20 de ore. În câte ore poate umple același robinet un bazin în formă de cub cu latura de 6m ? Exprimă răspunsul printr-un număr.
15
Punctele A , B și C sunt situate pe un cerc de centru O, astfel încât AB \perp BC , AB = 6 cm și BC = 8 cm. Suma distanțelor de la punctul O la dreptele AB  și BC este egală cu: Exprimă răspunsul printr-un număr.

Descrierea testului

Ești în clasa a VIII-a și lucrezi intens la matematică pentru examenul de Evaluare Națională. Pentru asta, este foarte important să rezolvi cât mai multe subiecte cu acest format, pentru a te familiariza cu stilul exercițiilor. Odată vizionat clipul Test antrenament 10 - Partea II-geometrie dar și pentru a fixa cât mai bine metodele și raționamentele prezentate în lecție, rezolvă și tu acest set de exerciții asemănătoare cu cele din clip. Așa că, spor la treabă și la notă mare!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom