new-logo

Test: Test antrenament 7. Partea II

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Fie punctele coliniare și distincte  A, B, C, D, așezate în această ordine. Dacă D este simetricul lui A față de B, AB= 6 cm, CD= 4 cm, care este lungimea segmentului BC?
2
Fie semidreptele OE și OF bisectoarele unghiurilor adiacente AOB și BOC . Dacă suma măsurilor unghiurilor AOB și BOC este 120^\circ , află măsura unghiului EOF.
3
Fie cercul C(O, r) , iar punctele A, B și C se găsesc pe cerc astfel încât   \measuredangle AOB = 100^\circ ,\, \measuredangle BOC = 160^\circ. Care este măsura unghiului ABC ?
4
FieABCD un trapez isoscel, AB \parallel CD ,\, AB> CD . Dacă lungimea diagonalei AC este egală cu 8 cm, care este lungimea diagonalei BD ?
5
Măsura unui unghi care are vârful pe cerc este egală cu măsura arcului cuprins între laturile sale.
6
Volumul unui cub ABCDEFGH cu latura  AB=3 cm este : Completează folosind cifre.
7
Fie A,B,C și D patru puncte pe cercul C(O,r) ca în imaginea dată. Dacă m(\measuredangle BAC)=70^\circ, atunci măsura unghiului BDC  este egală cu .....^\circ. Exprimă răspunsul printr-un număr.
8
Fie semidreptele OE și OF bisectoarele unghiurilor adiacente AOB și BOC . Dacă măsura unghiului EOB este egală cu 20^\circ și măsura unghiului  FOC este 35^\circ , află măsura unghiului AOC. Completează folosind doar cifre.
9
Un călător pornește pe traseul A-B-C-A, din figura dată. Dacă lungimea traseului este egală cu 70 km, iar distanța dintre punctele A și B este egală cu 18 km, respectiv distanța dintre punctele C și A este 22 km, care este distanța dintre punctele B și C?
10
Un acvariu sub formă de cub cu latura egală cu 6 dm este umplut cu apă până la jumătatea sa. Câți litri de apă au fost introduși în acvariu? Completează folosind doar cifre.
11
Fie punctele coliniare și distincte A, B, C, D, aranjate în această ordine. Dacă D este simetricul luiA față de B, AB= 6 cm, CD= 2 cm, care este valoarea raportului \fracADBC ?
12
Fie punctul O centrul cercului circumscris triunghiului ABC. Dacă m(\measuredangle AOB)= 120^\circ , măsura unghiului BAO va fi egală cu .... ^\circ . Exprimă răspunsul printr-un număr.
13
FieABCD un trapez isoscel, AB \parallel CD ,\, AB> CD. Dacă lungimea diagonalei AC este egală cu 6 cm , AD = 2,5\, cm și AB = 3\cdot AD, află perimetrul triunghiului ADB. Completează folosind doar cifre.
14
Fie punctul O centrul cercului circumscris triunghiului isoscel ABC. Dacă AB=AC= 8\, cm și  m(\measuredangle AOB)= 120^\circ , calculează lungimea laturii BC. Exprimă răspunsul printr-un număr.
15
Fie A,B,C și D patru puncte pe cercul C(O,r)  ca în imaginea dată. Dacă m(\measuredangle BAC)=70^\circ, iar m(\measuredangle BAC)+m(\measuredangle ACD)=100^\circ, atunci măsura arcului \widehatAD  este egală cu ... ^\circ. Exprimă rezultatul printr-un număr.

Descrierea testului

Ești în clasa a VIII-a și lucrezi intens la matematică pentru examenul de Evaluare Națională. Pentru asta, este foarte important să rezolvi cât mai multe subiecte cu acest format, pentru a te familiariza cu stilul exercițiilor. Odată vizionat clipul Test antrenament 7 - Partea II-geometrie dar și pentru a fixa cât mai bine metodele și raționamentele prezentate în lecție, rezolvă și tu acest set de exerciții asemănătoare cu cele din clip. Așa că, spor la treabă și la notă mare!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom