new-logo

Test: Test antrenament 5. Partea II

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Proiecția unui punct pe o dreaptă este piciorul perpendicularei din acel punct pe dreaptă.
2
Fie triunghiul ABC, iar EF este linie mijlocie, EF\parallel BC. Dacă EF=3\, cm , lungimea lui BC este:
3
Fie dreptele paralele AB și CD, tăiate de secanta BC, din  imaginea dată. Unghiurile ABC și BCD sunt:
4
Distanța cea mai mică de la un punct la o dreaptă este egală cu :
5
Un sfert din aria unui pătrat cu latura de 10 este:
6
Punctele D, E , și F sunt mijloacele laturilor unui triunghi cu perimetrul egal cu 48 cm. Perimetrul triunghiului DEF este egal cu... cm. Exprimă răspunsul printr-un număr.
7
Fie dreptele paralele AB și CD tăiate de secanta BC. Dacă măsura unghiului \widehatABC=2x-4 , iar măsura unghiului \widehatBCD=64^\circ, găsește valoarea lui x. Exprimă răspunsul printr-un număr.
8
Aria unui triunghi dreptunghic este egală cu 6\, cm^2. Dacă lungimea unei catete este egală cu 4 \, cm, atunci perimetrul triunghiului este egal cu... Exprimă răspunsul printr-un număr .
9
Considerăm triunghiul ABC înscris în cercul C(O,r). Semidreptele BO și CO intersectează cercul în M, respectiv N. Completează afirmațiile de mai jos.
10
Dacă volumul unui cub este egal cu 27\, cm^3 , suma muchiilor sale este ... cm. Exprimă răspunsul printr-un număr.
11
Diagonala unui cub care are suma muchiilor egală cu 12\sqrt3\, cm , este egală cu : Exprimă răspunsul printr-un număr.
12
Fie triunghiul ABC , unde AD este înălțime , D\in BC. Dacă \measuredangle B = 40^\circ și \measuredangle DAC = 30^\circ , află măsura unghiului \measuredangle C. Completează folosind doar cifre.
13
Două cercuri tangente interioare au razele egale cu 6 cm , respectiv 10 cm. Aria unui pătrat care are latura egală cu distanța dintre centrele celor două cercuri este egală cu: Exprimă răspunsul printr-un număr.
14
Aria unui triunghi dreptunghic isoscel este o treime din aria unui pătrat de latură 12 cm. Produsul dintre lungimile catetelor triunghiului este egal cu : Exprimă răspunsul printr-un număr
15
Suma muchiilor unui acvariu în formă de cub este egală cu 60 dm. Dacă în acvariu se pune apă până la înălțimea de 20 cm , află câți litri de apă s-au turnat în acvariu. Exprimă răspunsul printr-un număr

Descrierea testului

Ești în clasa a VIII-a și lucrezi intens la matematică pentru examenul de Evaluare Națională. Pentru asta, este foarte important să rezolvi cât mai multe subiecte cu acest format, pentru a te familiariza cu stilul exercițiilor. Odată vizionat clipul Test antrenament 5 - Partea II dar și pentru a fixa cât mai bine metodele și raționamentele prezentate în lecție, rezolvă și tu acest set de exerciții asemănătoare cu cele din clip. Așa că, spor la treabă și la notă mare!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom