new-logo

Test: Test antrenament 4. Evaluare Națională. Partea III. Geometrie

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Punctul de intersecție al medianelor unui triunghi se numește:
2
Segmentul determinat de un vârf al triunghiului și mijlocul laturii opuse acestuia se numește:
3
Într-un triunghi centrul de greutate se găsește la \frac23  de bază.
4
Fie \bigtriangleup ABC unde AM mediana, M\in BC, iar G centrul de greutate al triunghiului. Dacă AM= 12 cm, calculează lungimea lui GM.
5
În triunghiul\bigtriangleup ABC, fie E\in AB , F\in AC, astfel încât EF\parallel BC. Dacă \fracAEEB=\frac35 , AF=9\, cm, atunciFC=?
6
Fie pătratul ABCD  și triunghiul echilateral \bigtriangleup BCE , ca în imaginea dată. Măsura unghiului \widehatBAE este : Completează răspunsul corect folosind doar cifre.
7
Fie triunghiul \bigtriangleup ABC , m(\measuredangle A)=90^\circ, unde AB=AC=2\sqrt2\, cm. Calculează lungimea lui BC. Exprimă răspunsul printr-un număr.
8
Se consideră dreapta d inclusă în planul \alpha și dreapta a care nu este inclusă în plan. Dacă d\parallel a , atunci d\parallel\alpha.
9
Fie pătratul ABCD de latură AB=12\sqrt2\, cm și triunghiul echilateral \bigtriangleup BCE , ca în imaginea dată. Lungimea distanței de la punctul C  la  AE este:
10
Fie piramida patrulateră regulată VABCD din imagine, unde O este centrul bazei și VM apotema piramidei. Distanța de la O la planul (VBC) este :
11
În triunghiul \bigtriangleup ABC, M\in AB,\, N\in AC iar MN\parallel BC. Dacă \fracAMAB=\frac47 , calculează \fracANNC.
12
Fie ABC un triunghi în care AB=4\, cm, AC= 5\, cm și \sphericalangle A = 60^\circ. Dacă M este proiecția punctului B pe AC , calculează MC. Completează folosind doar cifre.
13
Fie ABCD un pătrat cu AB= 6 cm și punctele M și N pe laturile BC, respectiv CD, astfel încât BM = 2\, cm șiDN=3\, cm. Calculează MN și aria triunghiului AMN. Completează folosind doar cifre.
14
Fie VABCD o piramidă patrulateră regulată cu vârful V, în care AB= VO = 12 cm . Găsiți tangenta unghiului format de o față laterală cu planul bazei. Exprimă răspunsul printr-un număr.
15
Fie VABCD o piramidă regulată cu vârful VVA= 4\, cm și m(\measuredangle VA,(ABC))=60^\circ. Calculează aria bazei. Exprimă răspunsul printr-un număr.

Descrierea testului

Ești în clasa a VIII-a și lucrezi intens la matematică pentru examenul de Evaluare Națională. Pentru asta, este foarte important să rezolvi cât mai multe subiecte cu acest format, pentru a te familiariza cu stilul exercițiilor. Odată vizionat clipul Test antrenament 4 - Partea III-geometrie dar și pentru a fixa cât mai bine metodele și raționamentele prezentate în lecție, rezolvă și tu acest set de exerciții asemănătoare cu cele din clip. Așa că, spor la treabă și la notă mare!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom