new-logo

Test: Condensarea și Căldura shimbată. Partea II

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Porțiunea de grafic AB  din figura alăturată reprezintă o răcire a vaporilor de apă, la presiune normală, până la punctul de condensare a acestora.
2
Este adevărat că pe intervalul AB reprezentat în figură, vaporii de apă, aflați la presiune normală, se încălzesc?
3
Pe intervalul AB din figura alăturată vaporii de apă, aflați la presiune atmosferică normală, cedează căldură mediului exterior.
4
În figura de mai sus, porțiunea AB reprezintă un proces de răcire a vaporilor de apă între 120 ^oC și 100 ^oC, cu
5
În figura de mai  sus este reprezentat procesul de răcire a vaporilor de apă la presiune normală. La minutul 20 în punctul B începe procesul de:
6
Completează cuvintele care lipsesc.
7
Pe porțiunea BC din graficul reprezentat în figura de mai sus,  condensarea  vaporilor de apă se produce  la o temperatură:
8
În procesul  reprezentat în figura de mai sus, pe porțiunea AC din grafic, vaporii de apă s-au răcit permanent până când au fost transformați integral în fază lichidă, iar masa acestora:
9
Dacă vaporii de apă se răcesc la presiune normală,  constant cu \frac\Delta Q\Delta t= 10\: \fracJmin, atunci în primele 5\: minute aceștia au cedat o cantitate de căldură:
10
O masă de vapori se răcesc, la presiune normală, de la t1=110\: ^oC până la t2=105\: ^oC. Pe acest interval de temperatură vaporii de apă:
11
O masă m de vapori de apă cu căldura specifică c, aflați la presiune normală și temperatura inițială t1=110\: ^oC, se răcesc până la t2=105\: ^oC.  Pe acest interval de temperatură vaporii de apă nu își modifică starea de agregare. Căldura cedată mediului exterior de vaporii de apă se va calcula cu ajutorul expresiei:
12
O masă m de vapori de apă cu căldura specifică c=1,87\: \frackJkg\: grad , aflați la presiune normală și temperatura inițială t1=110\: ^oC , se răcesc până la t2=105\: ^oC.  Pe acest interval de temperatură vaporii de apă nu își modifică starea de agregare. Căldura cedată mediului exterior de vaporii de apă este Q=240\: J. Calculează masa vaporilor de apă.
13
În figura de mai sus este reprezentat procesul de răcire a unei mase de vapori de apă, la presiune normală. În acest proces  căldura cedată a fost Q=400\: J, în timp ce
14
O masă m\: de vapori de apă cedează o cantitate de căldură Qtotal \: cedat =400\: J pentru a se răci constant, la presiune normală, de la temperatura inițială ti=120\: ^oC, până la temperatura finală tf= 105\: ^oC. Variația temperaturii la răcire funcție de timp este reprezentată în figura de mai jos. Calculează care a fost căldura cedată de vapori după opt minute de la începerea răcirii .
15
O masă m=20\: g\: de vapori de apă cedează o cantitate de căldură Qtotal \: cedat =400\: J pentru a se răci constant, la presiune normală, de la temperatura inițială ti=120\: ^oC, până la temperatura finală tf= 105\: ^oC. Variația temperaturii la răcire funcție de timp este reprezentată în figura de mai jos. Calculează care a fost temperatura vaporilor după 5\: minute de la începutul răcirii. c=1,87\: \frackJkg \: grad .

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Condensarea și Căldura shimbată. Partea II. Testul conține exerciții despre răcirea și condensarea vaporilor, căldură schimbată cu mediul exteriorși reprezentări grafice ale acestor procese.  Rezolvarea testului, te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom