new-logo

Test: Fierberea și Condensarea. Probleme

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Fierberea și condensarea reprezintă fenomene importante care ajută uneori la restabilirea unor echilibre termodinamice.
2
Pentru ca o cantitate de apă lichidă, aflată la temperatura tinitial=20\: ^oC, să ajungă la temperatura tfinal=100\: ^oC, apa lichidă primește căldură de la mediul exterior fără transformare de fază.
3
La presiune atmosferică normală, o cantitate de apă lichidă, care a atins  temperatura tinitial=100\: ^oC, primește căldură în continuare pentru a se
4
Graficul din figură reprezintă procesul de încălzire a apei lichide,  fără schimbarea stării de egregare
5
O cantitate de apă lichidă, aflată la temperatura tinitial=20\: ^oCprimește căldură de la mediul exterior. Precizează ce fenomene se  produc, dacă temperatura finală este tfinal=100\: ^oC.
6
Completează cuvintele care lipsesc.
7
O cantitate de apă lichidă aflată la temperatura tA\: initial primește căldură Q1\: primit de la mediul exterior, până la temperatura tB\: final  , suferă un fenomen reprezentat grafic în figură. Precizează acest fenomen și intervalul de temperatură în care s-a produs.
8
În timpul fierberii, temperatura
9
Cantitatea de căldură, primită de o substanță care fierbe se calculează cu relația
10
O cantitate de apă lichidă, aflată la temeratura tinitial=20\: ^oCprimește căldură suficientă pentru a se încălzi și vaporiza. Cantitatea de căldură primită pentru încălzire și pentru vaporizare se calculează cu aceeași formulă.
11
O cantitate de apă lichidă, aflată la temperatura tinitial=20\: ^oCprimește căldură suficientă pentru a se încălzi până la temperatura de fierbere. Cantitatea de căldură primită pentru încălzire se calculează cu  formula.
12
O cantitate de apă lichidă, aflată la temperatura tinitial=20\: ^oCprimește căldură suficientă pentru a se încălzi și vaporiza. Cantitatea de căldură primită pentru încălzire și pentru vaporizare se calculează cu ajutorul relației
13
O masă de apă m=\: 100\: g  primește o cantitate de căldură  pentru a se încălzi.   Calculează cantitatea de căldură primită pe intervalul de temperatură \Delta t=10\: ^oC,  dacă se cunoaște valoarea căldurii specifice  c= 4185\: \fracJkg\cdot grad .
14
O masă de apă m  primește o cantitate de căldură Q=4514\: kJ , pentru a se vaporiza.   Calculează masa de apă vaporizată total: căldura latentă de vaporizare are valoarea \lambda =2257\: \frackJkg.
15
O masă de apă m=100\: g primește o cantitate de căldură  pentru a se încălzi și vaporiza total.   Calculează cantitatea totală de căldură primită dacă se cunoaște temperatura inițială a apei  t=30\: ^oC ;  căldura specifică  a apei și căldura latentă de vaporizare sunt:    c= 4185\: \fracJkg\cdot grad ,    \lambda v=2257\: \frackJkg.

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Fierberea și Condensarea. Probleme. Testul conține exerciții și probleme despre fierbere și condensare și condițiile în care se realizează aceste transformari de fază. Rezolvarea testului te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom