new-logo

Test: Transformarea adiabatică. Partea II. Probleme

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Sistemul termodinamic izolat nu face schimb de lucru mecanic sau de căldură cu mediul exterior.
2
Sistemul termodinamic închis face schimb de substanță cu mediul exterior.
3
Sistemul termodinamic adiabatic face parte din categoria sistemelor termodinamice  închise și parțial izolate.
4
Transformarea adiabatică este caracterizată de o modificare rapidă a tuturor parametrilor termodinamici, mai puțin a numărului de moli.
5
În transformarea adiabatică a unui sistem termodinamic se realizează:
6
Completează cuvintele care lipsesc.
7
Completează cuvintele care lipsesc.
8
Un corp de masă m este așezat pe o suprafață de arie S. Expresia presiunii exercitate de un corp asupra sprafeței este:
9
Un corp de masă m este așezat pe un piston ușor, fără frecări, de suprafață S, al unui cilindru izolat adiabatic, în care se află închis un gaz la presiune inițială egală cu presiunea atmosferică normală p0. Pistonul coboară cu \Delta h deoarece :
10
Un corp de masă m este așezat pe un piston ușor, fără frecări, de suprafață S, al unui cilindru izolat adiabatic, în care se află închis un gaz la presiune inițială egală cu presiunea atmosferică normală p0. După așezarea masei pe piston gazul s-a:
11
Un corp de masă m este așezat pe un piston ușor, fără frecări, de suprafață S,  în care se află închis un gaz la presiune inițială egală cu presiunea atmosferică normală p0. Dacă sistemul nu este izolat și corpul este așezat lent pe piston, atunci transformarea gazului:
12
Expresia unei transformări adiabatice în care intervin parametrii gazului: temperatură și volum este:
13
Un corp de masă m=10\: kg este așezat pe un piston ușor, fără frecări, de suprafață S=100\: cm^2, al unui cilindru izolat adiabatic, în care se află închis un gaz la presiune inițială egală cu presiunea atmosferică normală p0=101325\: Pa. Calculează presiunea finală a gazului. g=9,81\: \fracms^2 .
14
Un corp de masă m=10\: kg este așezat pe un piston ușor, fără frecări, de suprafață S=100\: cm^2, al unui cilindru izolat adiabatic, în care se află închis un gaz la presiune inițială pinitiala=p0=101325\: Pa . Calculează volumul final al gazului dacă se cunoaște volumul inițial a gazului Vinitial=1\; l, exponentul adiabatic \gamma =2, iar accelerația gravitațională g=9,81\: \fracms^2 .
15
Un corp de masă m=10\: kg este așezat pe un piston ușor, fără frecări, de suprafață S=100\: cm^2, al unui cilindru izolat adiabatic, în care se află închis un gaz la presiune inițială pinitiala=p0=101325\: Pa și temperatura inițială tinitial=27\:^oC. Calculează temperatura finală a gazului, tfinal , dacă se cunoaște volumul inițial a gazului Vinitial=1\; l, exponentul adiabatic \gamma =2, iar accelerația gravitațională g=9,81\: \fracms^2 .

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Transformarea adiabatică. Partea II. Probleme. Testul conține exerciții și probleme despre transformarea adiabatică și relațiile dintre parametrii termodinamici în această stare. Rezolvarea testului te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom