new-logo

Test: Vaporizarea. Probleme.

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Vaporizarea este procesul de transformare a fazei unei substanțe, din faza lichidă în faza gazoasă.
2
Vaporizarea care se realizează la suprafa lichidului se numește
3
Fenomenul de vaporizare ce are loc în toată masa lichidului se numește evaporare.
4
Evaporarea se desfășoară lent, la orice temperatură mai mică decât temperatura de fierbere.
5
Principalii factorii care influențează evaporarea sunt presiunea , temperatura, suprafața liberă a lichidului și prezența curenților de aer de la suprafața lichidului.
6
Completează cuvintele care lipsesc.
7
Același volum de lichid este transferat în vase diferite , așa cum este reprezentat în figură. Precizează în care vas vaporizarea se desfășoară mai lent.
8
Vaporizarea se desfășoară mai lent în vasul 1 deoarece conține lichid mai puțin.
9
Lichidul din cele două vase are același volum dar se află la temperaturi diferite.  Care lichid se evaporă mai lent?
10
Apa din vasul 1 , reprezentat în figură, se evaporă mai lent decât apa din vasul 2.
11
Pentru ca apa din vasul 2 , reprezentat în figură să se poată evapora cu aceeași viteză cu care se evaporă apa din vasul  1 , trebuie
12
Precizează de ce este posibil ca lichidul din vasele reprezentate în figură să se evapore cu aceeași viteză, dacă suprafața S1> S2 , iar temperatura T1< T2 .
13
Doi litri de apă sunt transferați la aceeași temperatură, astfel: primul litru de apă este transferat într-un vas circular cu raza R1=1\: dm, iar cel de-al doilea litru este transferat într-un vas circular cu raza R2=12\: cm . Calculează suprafețele vaselor și precizează în care vas apa se evaporă mai repede.
14
Doi litri de apă sunt transferați în vase identice: primul litru de apă este transferat în vasul cu o temperatură t1=27\: ^oC, iar cel de-al doilea litru este transferat în vasul în care temperatura este menținută la valoarea T2=283\: K. Precizează în care vas apa se evaporă mai repede.
15
Doi litri de apă sunt transferați la aceeași temperatură, astfel: primul litru de apă este transferat într-un vas circular cu raza R1=1\: dm, iar cel de-al doilea litru este transferat într-un vas circular cu raza R2=12\: cm . Temperatura primului vas este  T1=283\: K, iar a celui de-al doilea  este menținută la valoarea t2=27\: ^oC. Precizează în care vas apa se evaporă mai repede.

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Vaporizarea. Probleme.. Testul conține exerciții și probleme despre vaporizare, tipurile de vaporizare, legile vaporizării. Rezolvarea testului te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom