new-logo

Test: Fierberea

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Prepararea unor alimente se poate baza pe procesul de fierbere.
2
Unele substanțele se purifică prin distilare, ce are ca primă etapă fierberea.
3
Fierberea unui lichid se produce la temperatură constantă, numită temperatură de fierbere,, și constă în vaporizarea în toată masa lichidului, cu un consum important de căldură.
4
Fierberea se produce cu un consum neglijabil de căldură.
5
Fierberea este un proces:
6
Completează cuvintele care lipsesc.
7
Distilarea reprezintă:
8
În aparatura utilizată pentru distilare trebuie să existe o sursă pentru:
9
La presiune constantă, fierberea are loc la aceeași temperatură, specifică fiecărei substanțe, denumită:
10
Determinarea punctului de fierbere  al unei substanțe, la presiune constantă, poate reprezenta o metodă de recunoaștere a purității substanței.
11
Prima lege a fierberii se enunță astfel:
12
Enunțul următor: în timpul fierberii lichidului, temperatura acestuia rămâne constantă, chiar dacă lichidul primește căldură în continuare, reprezintă:
13
O masă de apă m=100\: g, aflată la temperatura  inițială tinitial= 20^oCprimește continuu o cantitate de căldură cu o rată \frac\Delta Q\Delta \tau = \; \frac100\: Jminut .  Calculează temperatura finală a apei după \Delta t=5\: minute. Cunoști  c=4185\: \fracJkg \cdot grad .
14
O masă de apă m=100\: g, aflată la temperatura  inițială tinitial= 20^oC primește continuu o cantitate de căldură cu o rată \frac\Delta Q\Delta \tau = \; \frac1000\: Jminut.  Calculează după cât timp \Delta \tau apa ajunge la temperatura de fierbere. Cunoști c=4185\: \fracJkg \cdot grad.
15
O masă de apă m=100\: g, aflată la temperatura  inițială tinitial= 20^oC primește continuu o cantitate de căldură cu o rată \frac\Delta Q\Delta \tau = \; \frac1,2\: kJminut .  Calculează după cât timp \Delta \tau se vaporizează prin fierbere 10\: % din masa inițială de apă lichidă. Cunoști c=4185\: \fracJkg \cdot grad  și \lambda v=2257\: \frackJkg .

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Fierberea. Testul conține exerciții și probleme despre fierbere ca transformare de fază, condiții în care se produce fierberea și legile fierberii. Rezolvarea testului te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom