new-logo

Test: Fierberea și Căldura schimbată

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
În procesul de fierbere, lichidul nu primește căldură în timp ce se vaporizează în toată masa, la temperatura de fierbere.
2
În procesul de încălzire a unui lichid, la temperaturi mai mici decât temperatura de fierbere, se pierd cantități mici de substanță prin vaporizarea la suprafață.
3
Căldura primită pentru încălzirea unui lichid este exprimată cu ajutorul relației:
4
Vaporizarea în toată masa  unui lichid, la o temperatură dată specifică substanței se numește evaporare.
5
Cantitatea de căldură primită în timpul fierberii nu depinde de temperatură, ci de masa de lichid transformată și de căldura latentă de vaporizare.
6
Completează cuvintele care lipsesc.
7
Unitatea de măsură pentru căldura latentă de vaporizare este \left [ \lambda \right ]S.I.=\fracJkg
8
Expresia căldurii necesare pentru a încălzi un lichid, la temperaturi mai mici decât temperatura de fierbere.
9
Expresia căldurii necesare pentru a vaporiza un lichid, la temperatura de fierbere:
10
În ambele procese, de încălzire a unui lichid și de vaporizare a acestuia, se primește căldură. Aceasta se calculează cu formule:
11
La încălzirea unui lichid, la o temperatură mai mică decât temperatura de fierbere, căldura primită este:
12
La răcirea unui lichid căldura cedată este:
13
Calculează ce masă de apă care a fost încălzită cu  \Delta t=10^oCdacă aceasta a primit o cantitate de căldură  Qprimit=1\: kJ. Se cunoaște căldura specifică a apei c=4185 \: \fracJkg\cdot grad
14
Calculează ce masă de apă a fost transformată în vapori, dacă la temperatura t=100^oC și presiunea atmosferică normală, aceasta a primit aceeași cantitate de căldură pentru a se vaporiza, egală cu cantitatea de căldură primită de 100\: g de apă lichidă pentru a se încălzi cu \Delta t=10^oC . Se cunoaște căldura latentă de vaporizare \lambda =2257\: \frackJkg  și căldura specifică a apei.
15
O masă de apă mv a fost transformată în vapori la temperatura t=100^oC și presiunea atmosferică normală. Aceasta a primit la fierbere aceeași cantitate de căldură pe care a primit-o altă masă ml de apa lichidă pentru a se încălzi cu \Delta t=50^oC . Se cunoaște căldura latentă de vaporizare \lambda =2257\: \frackJkg  și căldura specifică a apei c=4185 \: \fracJkg\cdot grad. Calculează raportul maselor  \fracmvml  .

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Fierberea și Căldura schimbată. Testul conține exerciții și probleme despre fierbere și căldura primită de lichide pentru a se transforma în fază gazoasă. Rezolvarea testului te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom