new-logo

Test: Fierberea și Condensarea. Consolidare. Partea II

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Transpirația reprezintă fenomenul de pierdere a apei din corp  prin fenomenul de vaporizare la nivelul pielii.
2
Prin vaporizarea apei din zonele fierbinți de pe suprafața Pământului, apa preia o cantitate din căldura excesivă, și are rol de autoreglare a climei.
3
În zonele terestre cu temperaturi scăzute, vaporii de apă din atmosferă se condensează absorbind căldura din mediu.
4
Distilarea reprezintă succesiunea următoarelor fenomene: condensare urmată de fierbere.
5
Fierberea reprezintă procesul de transformare a unui lichid în vapori prin procesul de vaporizare la suprafața lichidului.
6
Completează cuvintele care lipsesc.
7
Fenomenul de fierbere și de condensare se realizează la aceeași temperatură:
8
Fracțiile lichide petroliere cum sunt benzinele, motorinele, kerosenul se obțin prin condensare la nivelul talerelor din coloana de distilare.
9
Care dintre procesele reprezentate grafic în figura de mai jos reprezintă o distilare:
10
Precizează care din transformările reprezentate în figură nu reprezintă două procese succesive.
11
În reprezentare grafică de mai sus sunt reprezentate două transformări succesive. Realizează conexiunea dintre elemente și criterii.
12
Căldura necesară pentru a vaporiza o masă de lichid depinde numai de:
13
Calculează masa de apă vaporizată total, dacă valoarea căldurii necesare primite a fost Q=6671\: kJ    iar căldura latentă de vaporizare are valoarea \lambda =2257\: \frackJkg.
14
Calculează căldura cedată Qcedatla condensarea unei mase de apă m=2\: kg, dacă se cunoaște că la vaporizarea totală, aceeași cantitate de apă a primit o cantitate de căldură  Qprimit=4514\: kJ,    iar căldura latentă de vaporizare este egală cu căldura latentă de condensare \lambdaV=\lambda C =2257\: \frackJkg.
15
Două lichide diferite dar de mase egale m1=m2 sunt încălzite separat până la temperaturile lor de fierbere. Lichidele primesc în continuare căldură pentru a se vaporiza total. Calculează raportul căldurilor primite pentru a vaporiza total cele două lichide, \fracQ1\: primitQ2\: primit dacă se cunosc căldurile latente de vaporizare \lambda 1=2257\: \frackJkg , respectiv \lambda 2=1128\: \frackJkg .

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Fierberea și Condensarea. Consolidare. Partea II. Testul conține exerciții și probleme despre fierbere și condensare, condițiile în care se realizează aceste transformări de fază și reversibilitatea celor două transformări. Rezolvarea testului, te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom