new-logo

Test: Motoare termice. Motorul Otto

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Motoarele termice au la baza funcționării obținerea de lucru mecanic rezultat din cel puțin trei transformări ale gazului substanței de lucru.
2
Un motor termic are un randament mai mare cu cât diferența dintre căldura primită, Qprimit, de sistemul termodinamic și căldura cedată mediului exterior, Qcedat, este mai mare, conform relației: \eta =\fracQprimit-\left | Qcedat \right |Qprimit
3
Motorul Otto este un motor cu ardere internă cu piston ce folosește drept combustibil motorina.
4
Substanța de lucru a motorului Otto este formată dintr-un amestec de gaze fierbinți obținute într-o cameră de ardere, prin arderea rapidă a motorinei, aflată în stare de aerosoli.
5
Substanța de lucru acționează împingând un piston aflat în cilindrul motorului, care transmite mai departe mișcarea sa unui sistem mecanic de tip bielă-manivelă.
6
Completează cuvintele care lipsesc.
7
Pentru destinderea adiabată 3--> 4 ,reprezentată în graficul din desenul alăturat, poți scrie ecuația:
8
Pentru comprimarea adiabată 1--> 2 ,reprezentată în graficul din desenul alăturat, poți scrie ecuația:
9
Căldura primită Qprimit în transformarea 2--> 3 din graficul din desenul alăturat, o poți determina cu relația:
10
Completează cuvintele care lipsesc.
11
Randamentul motorului Otto, poți să-l calculezi folosind principiul II al termodinamicii cu ajutorul relației:
12
Randamentului motorului Otto, \eta, exprimat în funcție de exponentul adiabatic \gamma și raportul de compresie \varepsilon, este dat de relația:
13
Realizează conexiunea corectă dintre elemente și criterii, astfel încât să descoperi cei patru timpi de funcționare ai motorului Otto.
14
Calculează raportul de compresie \varepsilon al unui motor Otto, cunoscând randamentul \eta =75% și coeficientul adiabatic \gamma =1,4.
15
Un motor termic Otto are randamentul \eta 1 și raportul de compresie \varepsilon 1. Determină valoarea randamentul motorului, \eta 2, dacă raportul de compresie crește de k ori, \varepsilon 2=k\cdot \varepsilon1. Cunoști coeficientul adiabatic \gamma al substanței de lucru.

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa X-a, în care îți vei lămuri neclaritățile în ceea ce privește cunoștințele despre motoarele termice, și în special despre motorul Otto. Astfel, vei înțelege cât de important este să aplici cunoștințele acumulate la înțelegerea funcționării unui motor termic din perspectivă termodinamică. Vei vedea astfel cât de ușor este să rezolvi o problemă cu transformări simple ale gazului ideal. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom