new-logo

Test: Vaporizarea. Partea I

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Vaporizarea este o transformare de stare de agregare a unui lichid sub acțiunea căldurii produsă de Soare.
2
Vaporizarea mai poate fi explicată ca un proces de transformare a unei substanțe din starea lichidă în stare gazoasă.
3
Procesul invers vaporizării se numește înghețare.
4
La presiune și temperatură normale densitatea apei gazoase scade de aproximativ 1000 de ori față de valoarea densității în fază lichidă.
5
La interfața aer-apă există un echilibru relativ între numărul de molecule care intră în lichid și cel al moleculelor care ies din acesta.
6
Completează cuvintele care lipsesc.
7
Completează cuvintele care lipsesc.
8
Scăderea presiunii atmosferice poate determina o accelerare a vaporizării deoarece:
9
Alege răspunsurile corecte care definesc cele două forme de vaporizare ale unui lichid, respectiv evaporarea și fierberea.
10
Alege răspunsurile corecte care stabilesc care sunt cele două forme de vaporizare în funcție de mediul ambiant.
11
Cum explici faptul că alimentele preparate prin fierbere la altitudine mare (de exemplu pe vârful unui munte) nu au aceeași calitate cu cele preparate prin fierbere la baza muntelui?
12
Vaporizarea este instantanee doar dacă:
13
Aranjează elementele următoare, astfel încât să obții deducerea raționamentului care explică cum este influențată vaporizarea de creșterea temperaturii.
14
Vaporizarea în toată masa lichidului are loc doar dacă presiunea atmosferică este egală cu presiunea de saturație a lichidului la  temperatură constantă, deoarece
15
Conexează corect următoarele criterii cu elementele corespunzătoare, astfel încât să descoperi diferențele esențiale între evaporare și fierbere.

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa X-a, în care  vei învăța despre un fenomen fizic des întâlnit în viața de zi cu zi, respectiv despre fenomenul de vaporizare. Astfel, vei fi capabil să înțelegi și să găsești soluții rapide și ingenioase la diversele situații din natură unde este prezent acest fenomen fizic. Vei vedea astfel cât de ușor este să înveți la fizică. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom