new-logo

Test: Transformarea izotermå. Partea II. Consolidare

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
În transformarea izotermă numărul de moli și temperatura rămân constante.
2
Presiunea și volumul gazului ideal sunt parametrii care rămân constanți în transformarea izotermă.
3
În transformarea izobară a gazului ideal parametrii termodinamici care se modifică sunt:
4
În transformarea izocoră a gazului ideal parametrii termodinamici care  se modifică sunt numărul de moli și presiunea.
5
Transformarea simplă a gazului ideal în care parametrii termodinamici presiunea și volumul se modifică, se numește transformare:
6
Completează cuvintele care lipsesc.
7
Legea transformării izoterme se mai numește legea:
8
Pe pistonul de masă neglijabilă al unui cilindru neizolat față de mediul exterior, se așează lent un corp de masă m, ca în figura de mai jos. Gazul închis în cilindru suferă o transformare:
9
În transformarea izotermă reprezentată în figura de mai jos, corpul de masă m și pistonul de masă neglijabilă coboară lent pe distanța \Delta h până când:
10
În transformarea izotermă reprezentată în figura de mai jos, corpul de masă m exercită o presiune suplimentară ps egală cu:
11
În transformarea izotermă reprezentată în figura de mai jos, presiunea finală a gazului pf va fi: 
12
În transformarea izotermă reprezentată în figura de mai jos, corpul de masă m și pistonul de masă neglijabilă coboară lent pe distanța \Delta h, până când presiunea finală devine pf și volumul se micșorează cu \Delta V. Masa m a corpului se poate calcula cu ajutorul expresiei:
13
În transformarea izotermă reprezentată în figura de mai jos, corpul de masă m=12\: g și pistonul de masă neglijabilă coboară lent pe distanța \Delta h, până când presiunea finală devine pf=101442\: Pa și volumul se micșorează cu \Delta V=100 \: ml. Calculează înălțimea \Delta h pe care coboară pistonul, după așezarea masei. g=9,8\: \fracms^2:
14
Un gaz ideal suferă o transformare izotermă. Gazul se află într-un cilindru cu piston și are volumul inițial V1=1\: l , la presiunea egală cu presiunea atmosferică normală p0=101325\: Pa.  Calculează cu cât se micșorează volumul dacă presiunea finală devine pf=126650 \: Pa .
15
Un gaz ideal suferă o transformare izotermă. Gazul se află într-un cilindru neizolat, cu piston fără frecări și are volumul inițial Vi=1\: l, la presiunea egală cu presiunea atmosferică normală p0=101325\: Pa.  Asupra pistonului acționează o forță F, iar pistonul se deplasează lent până când volumul devine Vf=0,6\: l. Calculează valoarea forței care a produs transformarea, dacă se cunoaște că pistonul s-a deplasat pe distanța \Delta l=5\: cm.

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Transformarea izotermă. Partea II. Consolidare. Testul conține exerciții și probleme despre transformarea izotermă și parametrii termodinamici în această transformare. Rezolvarea testului, te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom