new-logo

Test: Lucrul mecanic în termodinamică. Probleme

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Lucrul mecanic poate fi efectuat de sistemul termodinamic asupra mediului exterior sau de mediul exterior asupra sistemului termodinamic.
2
Lucrul mecanic poate fi efectuat de sistemul termodinamic asupra mediului exterior dacă sistemul termodinamic se destinde.
3
Mediul exterior poate efectua un lucru mecanic asupra sistemului termodinamic dacă sistemul termodinamic se comprimă.
4
În toate transformările gazului ideal, reprezentate de destinderi, volumul final este:
5
În toate destinderile gazului ideal lucrul mecanic este:
6
Completează cuvintele care lipsesc.
7
Un gaz ideal se destinde la presiune constantă p=101325\: Pa, efectuând un lucru mecanicL=400\: J asupra mediului exterior. Calculează variația volumului \Delta V.
8
Lucrul mecanic poate fi calculat ca arie a dreptunghiului din reprezentarea de mai sus, calculată cu expresia L=p(T2-T1)
9
Calculează presiunea la care a fost încălzit izobar un gaz ideal cu volumul inițial Vinitial=10\: l, dacă acesta a efectuat un lucru mecanic L=1200\: J asupra mediului exterior pentru a-și dubla volumul.
10
Interpretarea geometrică corectă a lucrului mecanic dintr-o transformare izotermă este reprezentată în figura de suprafața colorată:
11
Lucrul mecanic total intr-o destindere urmată de o comprimare la parametrii inițiali, ai unui gaz ideal este:
12
Un gaz ideal cu volumul inițial Vinitial=2\: l, este încălzit la presiune constantă. Calculează lucrul mecanic efectuat, dacă volumul final al gazului a crescut cu 10% și presiunea a fost p=202650 \: \fracNm^2.
13
Un gaz ideal cu volumul inițial Vinitial=2\: l, este încălzit la presiune constantă. Calculează temperatura finală la care a fost încălzit gazul, dacă volumul final al gazului a crescut cu 10% și temperatura înițială a fost t=10 \: ^oC
14
Un gaz ideal cu volumul inițial Vinitial=2\: l, este răcit la presiune constantă. Calculează lucrul mecanic efectuat și temperatura finală dacă volumul final al gazului a scăzut cu 10%  la presiunea  p=202650 \: \fracNm^2 și temperatura înițială a fost t=60 \: ^oC.
15
Un gaz ideal cu volumul inițial Vinitial=1\: l, aflat la temperatura inițială t=27\: ^oC, este încălzit la presiune constantă. Calculează lucrul mecanic efectuat și temperatura finală dacă volumul final al gazului a crescut de două ori. Presiunea gazului a fost p=202650 \: \fracNm^2.

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Lucrul mecanic în termodinamică. Probleme. Testul conține exerciții despre rezolvarea exercițiilor și a problemelor despre lucrul mecanic în procesele termodinamice. Rezolvarea testului, te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom