new-logo

Test: Energia în transformările de stare ale gazului ideal. Energia în transformarea de stare izobară. Partea I

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Un gaz încălzit într-un balon prevăzut cu un tub lateral, izolat de mediul exterior printr-o bulă de lichid, ca în figura de mai jos, suferă o destindere izobară.
2
Un gaz care este încălzit într-un balon prevăzut cu un tub lateral, ca în figura alăturată, menține următorii parametrii constanți:
3
Un gaz care este încălzit într-un balon prevăzut cu un tub lateral, ca în figura alăturată, își menține presiunea constantă la valoarea presiunii atmosferice.
4
În cazul destinderii izobare sistemul termodinamic:
5
La destinderea izobară gazul efectuează un lucru mecanic asupra mediului exterior.
6
Lucrul mecanic efectuat asupra mediului exterior la destinderea izobară este evidențiat de deplasarea bulei de lichid pe distanța l .
7
Completează cuvintele care lipsesc.
8
Variația energiei interne \Delta U, în destinderea izobară, este dată de relația:
9
Relația dintre formele de energie care însoțesc transformarea izobară este stabilită de:
10
Relația dintre formele de energie, care descrie primul principiu al termodinamicii, este:
11
În destinderea izobară, sistemul termodinamic primește căldură de la mediul exterior, deci căldura Q este:
12
În destinderea izobară temperatura crește, deci:
13
Un gaz  este încălzit la presiune constantă egală cu presiunea atmosferică p0=101325\: Pa. Gazul se află  într-un balon prevăzut cu un tub lateral ca în figura alăturată. În timpul destinderii bula de lichid s-a deplasat în tubul lateral pe distanța l=10\: cm. Calculează lucrul mecanic efectuat de gaz, dacă se cunoaște aria secțiunii tubului lateral S=1\: cm^2
14
Valorile formelor de energie implicate într-o destindere izobară sunt
15
Un mol de gaz biatomic (CV=\frac52R)  este încălzit la presiune constantă egală cu presiunea atmosferică p0=101325\: Pa. Gazul se află  într-un balon prevăzut cu un tub lateral ca în figura alăturată. În timpul destinderii bula de lichid s-a deplasat în tubul lateral pe distanța l=10\: cm. Calculează variația energiei interne și căldura primită de gaz, dacă se cunoaște aria secțiunii tubului lateral S=1\: cm^2 . variația temperaturii \Delta t=20\: ^oC, R=8,315\: \fracJmol\cdot K

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Energia în transformările de stare ale gazului ideal. Energia în transformarea de stare izobară. Partea I. Testul conține exerciții despre formele de energie care însoțesc transformarea izobară, Rezolvarea testului, te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom