new-logo

Test: Principiu I al termodinamicii

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
În prima etapă a procesului de fierbere a unui lichid, căldura primită este utilizată pentru creșterea temperaturii, adică pentru creșterea energiei interne.
2
În etapa de fierbere a lichidului dintr-un vas, vaporii generați pot deplasa capacul vasului efectuând un lucru mecanic.
3
Un vas cu capac în care se află un lichid care fierbe poate fi considerat un sistem termodinamic închis și izolat.
4
Căldura schimbată de un sistem termodinamic cu mediul exterior este egală cu suma dintre
5
Relația care definește primul principiu al termodinamicii este
6
Completează cuvintele care lipsesc.
7
Principiul I al termodinamicii arată că
8
Principiul I al termodinamici contrazice echivalența dintre lucrul mecanic și căldură.
9
Într-o transformare în care nu are loc modificarea volumului, se poate afirma că
10
Pentru ca un sistem termodinamic să-și modifice energia internă și să efectueze un lucru mecanic, trebuie să
11
Într-o transformare în care nu are loc modificarea temperaturii se poate afirma că
12
Un gaz se află închis într-o butelie.  Acesta  își modifică temperatura în timpul zilei. Precizează care sunt formele de energie ce se modifică conform principiului I al termodinamicii.
13
Un gaz închis într-un cilindru izolat adiabatic, cu piston fără frecări, este comprimat rapid. Asupra lui se efectuează un lucru mecanic L=250\: J. Gazul nu are timp să facă schimb de căldură cu mediul exterior. Calculează variația energiei interne și precizează dacă gazul se încălzește sau se răcește,
14
Un gaz închis într-un cilindru, cu piston fără frecări, se destinde efectuând lucru mecanic L=210\: J.  Energia internă a gazului a crescut, iar căldura schimbată cu mediul exterior este Q=500\: J. Calculează variația energiei interne și precizează dacă gazul primește sau cedează căldură.
15
Un gaz închis într-un cilindru cu piston, fără frecări, se destinde efectuând lucru mecanic L=320\: J în timp ce primește de la mediul exterior căldura Q=600\: J. Calculează variația energiei interne și volumul final al gazului dacă presiune a fost constantă p=101325\: Pa iar volumul inițial a fost Vinitial=0,5 \: l .

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Principiul I al termodinamicii. Testul conține exerciții despre formele de energie din termodinamică: căldură, lucrul mecanic și energie internă. Rezolvarea testului, te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom