new-logo

Test: Fenomene Electrice și Magnetice. Aplicații. Partea IV

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Suma intensităților curenților care intră într-un nod de rețea este egală cu suma intensităților curenților care ies din nodul respectiv.
2
Alegi, de fiecare dată, pentru un ochi de rețea, un sens de parcurgere a ochiului astfel încât să coincidă cu sensul curentului din prima latură a ochiului.
3
Intensitățile curenților care intră în nod se iau cu semnul minus , iar intensitățile curenților care ies din nod se iau cu semnul plus.
4
Tensiunea la bornele unui consumator este plus, dacă sensul intensității curentului prin consumator coincide cu sensul de parcurgere ales. În caz contrar, semnul tensiunii la bornele consumatorului este minus.
5
Denumește ochiurile de rețea și nodurile:
6
Completează enunțul pentru a afla cum aplici legea a doua a lui Kirchhoff.
7
Tensiunea la bornele unui consumator este plus, dacă sensul intensității curentului prin consumator coincide cu sensul de parcurgere ales.
8
Folosind sensul de parcurgere ales în figură scrie semnul tensiunilor pe rezistori.
9
Scrie relația matematică pentru legea a II a a lui Kirchhoff pentru ochiul de rețea în care este ales sensul de parcurgere.
10
Scrie prima lege a lui Kirchhoff pentru curenții din figura:
11
Aplică legea tensiunilor pe ochiul de rețea din figura:
12
Conectează elementele cu criteriile pentru a scrie corect relația între intensitățile curenților electrici.
13
Determinați intensitățile curenților din ramurile rețelei alăturate cunoscând tensiunile electromotoare ale generatoarelor și rezistențele electrice. E1=40V,E2 =8V, E3 = 23 V, r1 = r2 = r3 = 1 \Omega , R1 = 10 \Omega , R2 = 5\Omega
14
Scrie legea întâi a lui Kirchhoff pentru nodul A din circuitul de mai jos.
15
Calculează valorile curenților de pe fiecare ramură din figura:

Descrierea testului

Iată că ai ajuns deja la ultimul test la fizică din seria de aplicații a capitolului de Electricitate și magnetism! Înainte de a trece la rezolvarea acestui test la clasa a VIII a trebuie neapărat să-ți amintești legile rețelelor electrice. Cele două legi îți explică cum calculezi intensitățile curenților electrici pe fiecare porțiune de circuit și tensiunile electrice de la capătul fiecărui element. Așa vei încheia cu succes "Aplicații Partea IV" și te vei bucura de note mari la fizică!  

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom