new-logo

Test: Legea atracției universale

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Legea atracției universale a fost formulată de către Albert Einstein.
2
Expresia matematică a Legii atracției universale este:
3
Constanta atracției universale k are valoarea:
4
Legea atracției universale a fost publicată în anul 1687 de Isaac Newton în cartea "Principiile matematice ale filosofiei naturale".
5
Publicarea Legii atracției universale a însemnat prima mare unificare, deoarece se corelau fenomenele gravitaționale, care se petrec în preajma Pământului, cu fenomenele astronomice, iar ulterior a fost înlocuită cu Teoria relativității generalizate a lui Einstein.
6
Completează cuvintele care lipsesc, astfel încât să descoperi Legea atracției universale.
7
Completează cuvintele care lipsesc.
8
Alege dintre răspunsurile de mai jos pe acelea care se referă corect la forța gravitațională.
9
Completează cuvintele care lipsesc.
10
Cele două mărimi fizice care intervin în formula matematică a forței de greutate a unui corp, G=m\cdot g, au următoarele semnificații:
11
Plecând de la adevărul demonstrat practic, că forța de atracție gravitațională este cauza căderii corpurilor pe Pământ, cum explici faptul că în vid toate corpurile cad la fel, adică cu aceeași accelerație gravitațională  g?
12
Aranjează corect elementele următoare, astfel încât să obții raționamentul care stabilește că accelerația a de cădere a unui corp este chiar accelerația gravitațională g.
13
Aranjează corect elementele următoare, astfel încât folosind Legea atracției universale să deduci expresia  și valoarea accelerației gravitaționale g cu care cade orice corp de masă mc pe Pământ, de masă Mp și rază Rp.
14
Calculează masa unui corp m, dacă știi că forța de greutate a corpului are valoarea G=540N.
15
Un corp cântărește pe Pământ 82kg. Calculează greutatea corpului pe Lună, unde accelerația gravitațională are valoarea 1,67m/s^2.

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a IX-a, în care  vei învăța despre legea atracției universale enunțată de Isaac Newton.  Vei fi capabil, astfel să înțelegi că toate corpurile din univers, deci implicit de pe Pământ sunt supuse acestei legi, iar greutatea corpului este efectul acțiunii forței de atracție gravitațională dintre corp și Pământ. Vei vedea astfel cât de ușor este să înveți și să găsești răspuns la fenomenele din natură care te provoacă la tot pasul. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom