new-logo

Test: Planul înclinat

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Planul înclinat este caracterizat de unghiul de înclinare \alpha.
2
Înălțimea planului înclinat o poți nota cu h, iar lungimea lui cu l.
3
Corpul aflat pe planul înclinat poate fi considerat punctiform, deci poți folosi modelul punctului material.
4
Forța de greutate ce acționează asupra corpului pe planul înclinat are întotdeauna direcția perpendiculară pe suprafața planului înclinat și sensul vertical în jos, acționând spre centrul Pământului.
5
Dacă greutatea este o forță de acțiune la distanță, forța de frecare este o forță de contact.
6
Completează cuvintele care lipsesc.
7
Care este sensul forței de frecare pentru un corp care coboară pe un plan înclinat?
8
Stabilește, care dintre următoarele răspunsuri se referă la parametri planului înclinat?
9
Forțele pe plan înclinat se descompun după două direcții: Stabilește, care sunt răspunsurile corecte care se referă la cele două direcții?
10
Completează cuvintele care lipsesc.
11
Al doilea principiul al mecanicii newtoniene, aplicat pe direcția paralelă cu planul înclinat poți să îl scrii sub forma:
12
Principiul fundamental al dinamicii, aplicat pe direcția perpendiculară față de direcția de mișcare a corpului, poate sa fie scris:
13
Aranjează corect expresiile următoare, astfel încât să descoperi raționamentul de deducere al expresiei accelerației de coborâre, acoborare, a corpului pe planul înclinat.
14
Un corp este lăsat liber din vârful unui plan înclinat de înălțime h=2m și lungime l=4m. Calculează accelerația de coborâre a corpului pe plan înclinat, acoborare, dacă știi că mișcarea corpului pe plan se face cu frecare, \mu =0,2. Poți considera g=10m/s^2.
15
Pe un plan înclinat care face unghiul \alpha =30^0 cu orizontala, se află un corp cu masa m=5kg. Dacă se neglijează frecările, calculează accelerația acobarare, cu care coboară corpul pe plan înclinat și forța N de reacțiune normală a planului înclinat. Poți considera g=10m/s^2.

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a IX-a, în care  vei învăța despre un dispozitiv foarte util în practică pentru mișcarea corpurilor, respectiv planul înclinat. Astfel, vei fi capabil să identifici componentele planului înclinat și să desenezi corect forțele ce acționează asupra corpului la mișcarea pe plan înclinat. Vei vedea astfel cât de ușor este să rezolvi și să găsești răspuns la rezolvarea problemelor cu planul înclinat. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (2)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom