new-logo

Test: Ecuația transformării generale de stare a gazului perfect

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Într-o transformare generală a gazului perfect se modifică toți parametrii, mai puțin numărul de moli.
2
Orice transformare a gazului ideal, de la o stare inițială A la o stare finală oarecare B , poate fi descompusă în cel puțin două transformări simple.
3
Transformarea generală a unui gaz ideal din starea inițială A într-o stare finală oarecare C, poate fi descompusă în două transformări simple: una izotermă, din A în B  și una izobară, din B în C.
4
În transformarea izotermă simplă AB reprezentată în figură, legea Boyle Martiotte se exprimă prin relația:
5
În transformarea izobară simplă BCreprezentată în figură, legea Gay Lussac se exprimă prin relația:
6
Din relațiile celor două transformări simple reprezentate în figură, izotermă p1V1=p2VB și izobară \fracVBT1=\fracV2T2 , prin eliminarea volumului VB se obține ecuația transformării generale a gazului perfect, de forma:
7
Transformarea generală a gazului perfect A--> C reprezentată în figură, poate fi înlocuită cu următoarele transformări simple:
8
În transformarea simplă izocoră A--> D reprezentată în figură, legea Charles se exprimă prin relația:
9
În transformarea simplă izotermă D--> C reprezentată în figură, legea Boyle Mariotte se exprimă prin relația:
10
Ecuația transformării generale a gazului perfect A--> C, de forma \fracp1V1T1=\fracp2V2T2  se obține prin eliminarea presiunii pD care intervine în următoarele relații, corespunzătoare celor două transformări simple reprezentate în figură, izocoră A--> D și izotermă D--> C.
11
Transformarea generală A--> C a gazului ideal, reprezentată în figură poate fi descompusă numai în două transformări de tipul izotermei A--> B și izobarei B--> C, deoarece această condiție este impusă de corelarea parametrului volum VB în cele două transformări.
12
Transformarea generală A--> C a gazului ideal, reprezentată în figură poate fi descompusă  în mai multe transformări de tipul izocorei A--> D și izotermei D--> C, deoarece această condiție nu este impusă de corelarea parametrului presiune pD în cele două transformări.
13
Un gaz  suferă o transformare generală din starea A, în care parametrii sunt pA=101325\: Pa, VA=1\: l și temperatura tA= 27\: ^oC , în starea B în care parametrii sunt pB=303975\: Pa, VB=0,5\: l. Calculează temperatura finală tB.
14
Precizează care reprezentare grafică în coordonate Clapeyron prezintă descompunerea în transformări simple a unei transformări generale a gazului perfect din starea A în starea C, dacă toți parametrii inițiali pA,VA, TA au valori mai mari decât parametrii finali pC,VC, TC .
15
Care reprezentare grafică, în coordonate Clapeyron, prezintă descompunerea în transformări simple a unei transformări generale a gazului perfect din starea A în starea C, dacă parametrii inițiali s-au modificat după cum urmează: pA<pC\:,\: VA> VC\: ,\: TA>TC .

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Ecuația transformării generale de stare a gazului perfect. Testul conține exerciții despre corelarea parametrilor termodinamici într-o transformare generală. Rezolvarea testului, te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (2)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom