new-logo

Test: Legea lui Hooke

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Legea lui Hooke este o lege empirică stabilită de fizicianul britanic Robert Hooke.
2
O lege este empirică dacă este dedusă din rezultate teoretice.
3
Legea lui Hooke este o lege de proporționalitate, deoarece forța aplicată crește în același timp cu creșterea deformării.
4
Din punct de vedere matematic, legea lui Hooke arată că forța depinde de puterea a doua a deformării, prin constanta elastică.
5
Poți afirma că legea lui Hooke acționează în cazul unui cântar de bucătărie, cu ajutorul căruia cântărim alimentele?
6
Completează cuvintele care lipsesc.
7
Stabilește, când legea lui Hooke nu mai este valabilă?
8
Forța deformatoare este dată de relația: F=\fracE\cdot Sl0\cdot \Delta l Stabilește, care dintre următoarele răspunsuri definesc corect mărimile care intervin în această relație.
9
Completează cuvintele care lipsesc.
10
Aranjează corect elementele următoare, astfel încât să obții raționamentul de deducere al constantei elastice k.
11
Unitatea de măsură în S.I. pentru modulul lui Young E este:
12
Aranjează corect elementele următoare, astfel încât să obții a doua relație pentru Legea lui Hooke.
13
De o sârmă suspendată vertical, cu lungimea l0=2m și aria secțiunii transversale S=2mm^2, se suspendă un corp cu masa m=8kg. Calculează modulul lui Young E al materialului din care este confecționată sârma, dacă știi că alungirea produsă este \Delta l=0,4mm. Poți considera g=10m/s^2.
14
De o vergea cu diametrul d=2cm se suspendă un corp cu masa m=20t. Calculează efortul unitar \sigma dezvoltat în vergea. Poți considera g=10m/s^2.
15
De o sârmă,  cu efortul unitar \sigma=3\cdot 10^8\fracNm^2, se suspendă un corp. Calculează alungirea relativă  \varepsilon a sârmei, dacă modulul de elasticitate Young are valoarea E=2\cdot 10^11\fracNm^2. Poți considera g=10m/s^2.

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a-IX-a, în care vei învăța despre o lege importantă privind deformările elastice ale corpurilor, descoperită de către Hooke, și care-i poartă numele. Vei înțelege de ce această lege guvernează orice deformare elastică și vei fi capabil să o deduci în funcție de mărimile fizice specifice materialului care se deformează elastic. Astfel vei putea aplica noțiunile învățate în rezolvarea situațiilor diverse întâlnite în practică, unde această lege își face prezența. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom