new-logo

Test: Transformări simple ale gazului perfect. Transformarea izotermă. Probleme

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Într-un proces termodinamic, parametrii presiune, volum și temperatură nu se modifică.
2
Dacă parametrii temperatură și număr de moli rămân neschimbați într-o transformare, atunci aceasta este
3
Deosebirea transformării izoterme de alte procese termodinamice constă în faptul că în transformarea izotermă parametrii presiune și volum sunt variabili.
4
Legea transformării izoterme se numește
5
Legea Boyle -Mariotte se enunță astfel:  într-o transformare izotermă, volumul variază invers proporțional cu presiunea gazului.
6
Completează cuvintele care lipsesc.
7
În transformarea reprezentată grafic, parametrul variabil este:
8
Transformarea gazului ideal reprezentată în figură,  este o transformare izotermă.
9
În figura alăturată este prezentată o transformarea izotermă în care presiunea variază:
10
Dacă comprimi un volum de aer aflat într-o pompă al cărei furtun este bocat, la temperatură constantă, atunci volumului minim îi va corespunde o
11
Volumul de aer închis într-o pompă cu piston este V1=500 \: cm^3 . Aerul este comprimat la temperatură constantă, până la V2=50 \: cm^3. Călculează presiunea inițială p1 a aerului din pompă, dacă în starea finală presiunea maximă a fost  p2= 405300\: Pa.
12
Într-o pompă cu piston, aerul este destins izoterm de la volumul V1 la volumul V2 . Călculează raportul presiunilor inițială și finală  \fracp1p2 dacă raportul volumelor inițial și final are valoarea \fracV1V2=0,25 .
13
Care este raportul dintre forțele de apăsare a pistonului \fracFinitialFfinal în starea inițială și finală a transformării izoterme reprezentată în figura alăturată dacă se cunoaște că raportul volumelor \fracVinitialVfinal=5
14
Un gaz este închis într-un cilindru cu piston fără frecări. În starea inițială volumul și presiunea gazului sunt Vi și pi , Pe piston se pune o  masă m=500\: g, iar gazul suferă o transformare izotermă până la starea finală de echilibru  în care parametrii sunt Vf și pf. Calculează cu cât a scăzut volumul după așezarea masei pe piston dacă se cunosc înălțimea inițială a pistonului h=20\: cm, aria suprafeței pistonului S=100\: cm^2 și valoarea accelerației gravitaționale g=9,81\: \fracms^2 .
15
Un gaz este închis într-un cilindru cu piston ușor fără frecări. În starea inițială volumul  gazului este Vi și presiunea  este egală cu presiunea atmosferică pi=101325 \: \fracNm^2,  Pe piston se pune o  masă m, iar gazul suferă o transformare izotermă până la starea finală de echilibru  în care parametrii sunt Vf=\fracVi1,001 și pf. Calculează valoarea masei m dacă se cunoaște aria suprafeței pistonului S=100\: cm^2 și valoarea accelerației gravitaționale g=9,81\: \fracms^2

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Transformări simple ale gazului perfect.Transformarea izotermă. Probleme. Testul conține exerciții despre presiunea gazului ideal,temperatura gazului ideal, legea transformării izoterme, legea Boyle Mariotte. Rezolvarea testului, te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom