new-logo

Test: Consolidare. Sisteme Termodinamice Neomogene

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Căldura este o mărime fizică scalară de proces şi reprezintă forma sub care energia se transmite între corpuri cu temperaturi diferite, aflate în contact termic.
2
Căldura este considerată negativă într-un proces de răcire ...
3
Dacă procesul este de încălzire, căldura cedată este considerată pozitivă .
4
Căldura latentă caracterizează procesele de transformare de stare, cum ar fi:
5
În timpul proceselor de transformare de stare de agregare se modifică temperatura.
6
Într-un sistem izolat, format din corpuri cu temperaturi diferite aflate în contact termic, după un timp, se realizează echilibrul termic...
7
Substanţe care prin ardere degajă căldură și care au o anumită putere calorică.
8
Căldura cedată este negativă, iar cea primită este pozitivă.
9
Completează enunțul.
10
Schimbarea stării de agregare se face cu absorbţie de căldură la trecerea:
11
Schimbarea stării de agregare se face cu cedare de căldură la trecerea:
12
Asociază elementele cu criteriile potrivite pentru a afla denumirea corespunzătoare pentru fiecare notație.
13
O masă de 10 kg de plumb, având temperatura inițială de 27^\circC, trebuie topit și ajunge la temperatura de 327^\circC. Se cunosc: cPb=124,1\fracJkg\cdot K, \lambda Pb=20,9\frackJkg Calculează căldura necesară pentru topire?
14
Aranjează în ordinea corectă expresiile matematice pentru a calcula căldura necesară unei mase de 200g de gheață aflată la 0^\circC pentru a se vaporiza. Se cunosc: \lambda t=3,3\cdot 10^5\fracJkg,\lambda v=23\cdot10^5, ca=4180\fracJkg\cdot K
15
Stabilește dacă este necesară căldura degajată de 80g de cupru la trecerea de la o temperatură de 1500^\circC până  la 800^\circC  , pentru a vaporiza complet 500g glicerină cu temperatura de 200^\circC. Se dă: căldura specifică a cuprului de 380 \fracJkg\cdot K, căldura specifică a glicerinei de 2400 \fracJkg\cdot K, temperatura de topire a cuprului de 1000^\circC, temperatura de fierbere a glicerinei de 290^\circC , căldura latentă specifică de topire a cuprului de 205.000 \fracJkg și căldura latentă specifică de vaporizare a glicerinei de 270.000 \fracJkg.

Descrierea testului

Ai mai învățat încă puțin din materia de fizică, de la clasa a VIII a, de când am vorbit despre temperatură și căldură. Acum, că ai înțeles care este diferența dintre cele două, îți propun câteva aplicații pentru testul de la lecția "Consolidare-Sisteme termodinamice neomogene" dar nu înainte de a face o schemă a tipurilor de căldură implicate în  procesele termice de încălzire și răcire, precum și în cele în care au loc transformări ale stărilor de agregare ale substanțelor. Hai să ai spor la test!  

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom