new-logo

Test: Principiul inerției

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Orice teorie științifică se bazează pe un număr mare de legi, admise ca adevărate, fără demonstrație. La matematică ele se numesc principii, iar la fizică le numești axiome.
2
Principiile sunt enunțate pe baza experimentelor efectuate.
3
Principiul inerției se mai numește și...
4
Masa m și greutatea G sunt mărimi fizice care măsoară aceeași proprietate a corpurilor, respectiv inerția, iar unitatea de măsură a lor în S.I. se numește Newton \left ( N \right ).
5
Masa exprimă inerția unui corp, astfel încât poți afirma că  un corp se opune cu atât mai mult schimbării stării de repaus sau de mișcare rectilinie și uniformă cu cât are masa mai mică.
6
Completează cuvintele care lipsesc, astfel încât să obții enunțul principiului inerției.
7
Stabilește care dintre următoarele răspunsuri sunt corecte cu privire la mărimea fizică care măsoară proprietatea de inerție a corpurilor.
8
Aranjează corect următoarele răspunsuri, ordonând corpurile de la cele cu inerție mare spre cele cu inerție mică.
9
Completează cuvintele care lipsesc.
10
Alege din următoarele variante de răspuns pe cele care se referă corect la valabilitatea principiului inerției.
11
Alege din următoarele variante de răspuns pe cale care definesc corect sistemele de referință inerțiale, respectiv sistemele de referință neinerțiale.
12
Stabilește care dintre următoarele situații, prezentate în răspunsurile următoare, se referă la exemple de sisteme de referință inerțiale.
13
Următoarea situație o poți întâlni în viața de zi cu zi: Ești așezat pe bancheta din spate a unui autoturism taxi, inițial aflat în stare de repaus. La un moment dat, șoferul pune în mișcare autoturismul, accelerând brusc de pe loc. Explică cum se modifică starea mecanică a ta și ce proprietate fizică a corpurilor este evidențiată aici, în urma manevrei executată de către șoferul de taxi?
14
Cum explici căderea spectaculoasă a unui fotbalist, care este interceptat de un jucător din echipa adversă în momentul în care se afla în mișcare rectilinie cu o anumită viteză?
15
O monedă ușoară stă inițial pe o foaie de hârtie (carton) aflată deasupra unui pahar cu apă. Dacă foaia este trasă brusc moneda va cădea în paharul cu apă, așa cum este prezentat în desenul de mai jos. Cum poți explica rezultatul acestei acțiuni ?

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a-IX-a, în care vei învăța și vei acumula cunoștințe despre primul principiu al mecanicii newtoniene, respectiv principiul inerției. Vei înțelege cât de important este să cunoști cum se manifestă acest principiu în viața de zi cu zi. Astfel vei putea aplica noțiunile învățate în rezolvarea situațiilor diverse întâlnite în practică unde principiul inerției își face prezența. Astfel, vei constata că învățarea la fizică nu este chiar ceva care sa te sperie, ci dimpotrivă, îți va stârni curiozitatea de fiecare dată. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom