new-logo

Test: Mișcare și repaus. Aplicații

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Mișcarea și repausul sunt două concepte din cinematică.
2
Cinematica ia în considerare interacțiunea dintre corpuri.
3
Un autobuz care pleacă din stație poate fi considerat punct material.
4
De cine depinde starea de mișcare a unui corp și ce fel de mișcare este.
5
Precizează care dintre exemplele următoare poate fi un sistem de referință.
6
Identifică starea de mișcare sau repaus în exemplele următoare.
7
În care dintre situațiile prezentate în imagini corpul aflat  în mișcare poate fi considerat punct material sau nu.
8
O mașină pleacă din A, ajunge în B și apoi se întoarce pe același drum și ajunge în C. Calculează modulul vectorului deplasare AC și distanța parcursă de mașină d, dacă distanța AB=35 km și distanța BC=10km.
9
Doi copii parcurg drumul din O în D pe două căi diferite, primul parcurge din O în A apoi în B, C și D, celălalt merge direct din O în linie dreaptă spre D.  Dacă OA=AB=BC=CD=100 m calculează distanța parcursă de fiecare copil d1 și d2.
10
Traiectoria este linia descrisă de un mobil aflat în mișcare față de un sistem de referință ales. Identifică traiectoriile din exemplele următoare.
11
În desenul alăturat este prezentată mișcarea Soarelui cu galben, a Pământului cu albastru și a planetei Marte  cu roșu, în două situații atunci când se alege Soarele ca sistem de referință (sistemul heliocentric) și atunci când se alege Pământul ca sistem de referință (sistemul geocentric).  Descrieți tipul de traiectorie în fiecare caz.
12
Două corpuri se deplasează din A spre D. Primul  se deplasează pe direcția AB, apoi BC și CD. Cel de-al doile pornește din A spre E apoi F și D.  Desenează vectorul deplasare AD. Care dintre relațiile următoare sunt corecte.
13
Un mobil se deplasează din A spre B pe drumurile circulare cu razele R1 și R2 , marcate cu săgeata roșie.  Aflați modulul vectorului deplasare |\vecAB| și lungimea drumului parcurs lAB.
14
Un biciclist se deplasează pe o pistă circulară cu raza R. El pleacă din punctul A și ajunge în punctul B. Determină formulele modulului vectorului deplasare |\vecAB| și a distanței parcurse, adică mărimea arcului de cerc LAB.
15
Ciclistul din problema anterioară după ce ajunge în punctul  B parcurge un segment de dreaptă BC egal cu raza cercului R. Exprimă formula vectorului deplasare \vecAC în funcție de  vectorii \vecAB și \vecBC și determină lungimea drumului parcurs de ciclist LAC .

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a IX-a, în care întâlnești noțiunile fundamentale ale mecanicii și anume starea de mișcare și de repaus.  Vei observa din exemple din viața cotidiană care din corpuri pot fi considerate puncte materiale și care nu, vei înțelege ce este un sistem de referință, cum se modifică traiectoria în funcție de sistemul de referință și vei rezolva probleme simple de calcul al drumului parcurs și al vectorului deplasare. Rezolvă testul și asigură-ți note bune la școală! Distracție mare la exersare!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (2)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom