new-logo

Test: Mișcarea rectilinie uniform variată. Aplicații. Partea II

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Mișcarea rectilinie uniform variată este acea mișcare în care traiectoria este o linie dreaptă, iar viteza variază în trepte egale, adică accelerația este constantă.
2
Ecuația  x=x0+v0\cdot \left ( t-t0 \right )+\fraca\cdot \left ( t-t0 \right )^22 reprezintă legea vitezei în mișcarea rectilinie uniform variată.
3
Ecuația v=v0+a\cdot \left ( t-t0 \right ) reprezintă legea de mișcare rectilinie uniform variată.
4
În mișcarea rectilinie uniform variată relația v^2=v0^2+2\cdot a\cdot d poartă numele de ecuația lui Galilei.
5
Stabilește, care dintre următoarele răspunsuri este corect atunci când transformi în S.I. viteza v=54km/h?
6
Un autoturism, circulând într-o localitate cu viteza de 50km/h, este obligat să frâneze pentru evitarea unui obstacol apărut în calea sa. Dacă știi că timpul, cât a durat frânarea automobilului, până la oprire este t=20s, calculează distanța d parcursă în acest interval de timp.
7
Un tren pleacă dintr-o stație și se deplasează rectiliniu uniform variat cu accelerația a=2m/s^2. Calculează, ce viteză v are trenul, știind că a parcurs distanța d=400m.
8
Șoferul unui autoturism, care se deplasa într-o localitate, este nevoit să frâneze pentru evitarea producerii unui accident. Știind că timpul de frânare până la oprirea autoturismului este t=6s, iar distanța parcursă în acest timp este d=100m, stabilește dacă șoferul autoturismului a respectat viteza legală vlegala=50km/h impusă de lege pentru a circula în localitate.
9
Un mobil, cu viteza inițială v0, se deplasează rectiliniu uniform accelerat și are după timpul \Delta t o viteză de k ori mai mare, unde k\in \mathbbN^*. Calculează distanța d  parcursă de mobil în acest interval de timp.
10
Calculează distanța pe care trebuie să o parcurgă un avion pe pista de decolare, știind că se deplasează rectiliniu uniform accelerat cu accelerația a=3m/s^2, iar viteza necesară pentru decolare este v=210km/h.
11
Un mobil cu viteza inițială v0=60m/s are o mișcare uniform încetinită, astfel că el se oprește. Calculează viteza v a mobilului după un timp egal cu două treimi din timpul de oprire.
12
Un mobil cu viteza inițială v0=10m/s se deplasează uniform încetinit, astfel că el se oprește după timpul toprire=15s. calculează viteza mobilului v la jumătatea distanței de frânare.
13
Din două orașe pleacă simultan din repaus, unul spre celălalt, două autovehicule, având mișcări rectilinii uniform accelerate, astfel încât raportul accelerațiilor este \fraca1a2=k. Știind că în momentul întâlnirii cele două autovehicule aveau raportul vitezelor \fracv1v2=n, calculează raportul distanțelor parcurse, \fracd1d2.
14
Dintr-un punct pleacă un mobil cu viteza inițială v0=10m/s,  mișcându-se rectiliniu uniform încetinit cu accelerația a1=-1m/s^2. După un timp \tau =2s pornește din repaus, din același punct, un al doilea mobil, care se deplasează cu accelerația a2=2m/s^2, astfel încât îl ajunge pe primul în momentul în care acesta se oprește. Calculează viteza v pentru al doilea mobil, în momentul întâlnirii.
15
De la un tren aflat în mișcare rectilinie și uniformă se desprinde, la un moment dat, ultimul vagon. Trenul își continuă mișcarea cu aceeași viteză constantă, în timp ce ultimul vagon desprins se mișcă rectiliniu uniform încetinit până la oprire. Calculează raportul dintre distanța d parcursă de tren și distanța d1 parcursă de vagonul desprins, calculate din momentul desprinderii.

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a IX-a, în care vei învăța să rezolvi probleme în care vei utiliza cunoștințele învățate despre mișcarea rectilinie uniform variată. Vei înțelege astfel cum poți să abordezi diferitele situații din natură din perspectiva mișcării uniform variate. Astfel, vei constata că rezolvarea unei probleme la fizică nu este chiar de speriat, ci dimpotrivă, îți va stârni curiozitatea și îți va dezvolta gândirea logică, de fiecare dată. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom