new-logo

Test: Mișcarea rectilinie uniformă. Aplicații

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Dacă două mobile se întâlnesc înseamnă că ele se află în același loc la același moment de timp.
2
Viteza unui corp măsoară cum se modifică timpul în funcție de distanța parcursă.
3
Doi copii, care pornesc unul spre celălalt cu aceeași viteză constantă, se vor întâlni la mijlocul distanței, măsurată între pozițiile lor inițiale.
4
Dacă în legea de mișcare a unui mobil, variabila timp t este la puterea întâi, atunci poți afirma că mișcarea mobilului este rectilinie uniformă.
5
Ce semnificație fizică poți atribui unei valori negative a vitezei unui mobil, care efectuează o mișcare rectilinie și uniformă?
6
Un mobil se mișcă rectiliniu și uniform după o lege de mișcare dată de relația x\left ( t \right )=4,5\cdot t+5, unde coordonata x este măsurată în metri, iar timpul t în secunde. Stabilește care este valoarea vitezei mobilului și coordonata de mișcare după un timp t=2s.
7
Folosind valorile din graficul prezentat în desenul de mai jos, calculează vitezele v1 și v2 ale celor două mobile și stabilește care dintre cele două mobile se mișcă mai repede.
8
Folosind graficul din desenul alăturat, stabilește legile de mișcare rectilinie și uniformă, x=x\left ( t \right ), pentru cele două mobile.
9
În intervalele de timp t1=10 s, t2=12s și t3=8s, un mobil se deplasează rectiliniu și uniform cu vitezele v1=6m/s, v2=10 m/s și v3=12m/s. Calculează viteza medie vm cu care s-a deplasat mobilul.
10
Un punct material parcurge primul sfert din drumul său cu viteza v1=2m/s. Știind că viteza medie pe întregul parcurs este vm=3,6 m/s, calculează viteza v2 cu care a fost parcurs restul drumului.
11
Reprezintă pe același grafic mișcările a două mobile care se deplasează conform datelor din tabelul alăturat.
12
Două mobile pleacă simultan din același punct cu vitezele v1=10 m/s și v2=20 m/s. Calculează timpul t, după care distanța dintre cele două mobile să fie d=400m.
13
În desenul alăturat sunt reprezentate graficele de mișcare rectilinie și uniformă pentru două mobile M1 și M2. Folosind valorile date în reprezentarea grafică, calculează viteza vM1 a mobilului M1, vitezele mobilului M2 pentru fiecare din cele trei etape de mișcare, respectiv (vM2)1(vM2)2, (vM2)3, cât și locul și momentul întâlnirii celor două mobile, respectiv xi,ti.
14
Două autobuze pornesc simultan, unul spre celălalt, din două localități, aflate la distanța d=80km. Cunoscând vitezele celor două autobuze, respectiv v1=70km/h și v2=90km/h, calculează distanțele d1 și d2 parcurse de cele două autobuze până la întâlnirea lor.
15
Două localități, notate cu A și B, sunt situate la o distanță d=75 km. Din localitatea A pleacă un mobil cu viteza v1=50km/h, iar din localitatea B pleacă un al doilea mobil, în același sens cu primul, cu viteza v2=60km/h, dar la un interval de timp \tau =2h după plecarea primului mobil. Considerând mișcările celor două mobile ca fiind rectilinii și uniforme, calculează locul și momentul întâlnirii celor două mobile, respectiv xi,ti.

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a IX-a, în care vei continua să aplici în rezolvarea de probleme noțiunile acumulate în  lecția despre cea mai simplă mișcare mecanică din natură, respectiv mișcarea rectilinie și uniformă. Vei fi astfel, capabil să distingi între diferitele tipuri de mișcare mecanică descrise de către corpurile din natură și să identifici în practică acele situații în care corpurile efectuează mișcări ce pot fi asimilate cu cele rectilinii și uniforme. Astfel, vei constata că învățarea la fizică nu este chiar ceva care sa te sperie, ci dimpotrivă, îți va stârni curiozitatea de fiecare dată. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (2)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom