new-logo

Test: Mișcarea rectilinie uniform variată. Aplicații. Partea I

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Atunci când un mobil, ce se deplasează rectiliniu uniform variat,  are viteza inițială v0=0, poți spune că a plecat din repaus.
2
Atunci când un mobil, care se deplasează rectiliniu uniform variat, are viteza finală vf=0, poți spune că acesta frânează, adică se oprește.
3
Atât mișcarea rectilinie uniform accelerată, cât și mișcarea rectilinie uniform încetinită, efectuate de un mobil, sunt exemple de mișcări rectilinii uniforme.
4
Stabilește, care dintre următoarele ecuații reprezintă legea vitezei pentru mișcarea rectilinie uniform variată a unui mobil?
5
Stabilește, care dintre următoarele ecuații reprezintă legea de mișcare rectilinie uniform variată a unui mobil?
6
Un mobil pleacă din repaus și se deplasează uniform accelerat cu accelerația a=4m/s^2. La un moment dat atinge viteza v=72\frackmh. Calculează distanța d parcursă de mobil.
7
Un mobil, având viteza inițială v0=108km/h, începe să frâneze, parcurgând astfel  o distanță de 45m până la oprire. Calculează accelerația a a mobilului.
8
Un mobil pleacă din repaus și se deplasează rectiliniu uniform variat cu accelerația a=1m/s^2. Calculează viteza v pe care o are mobilul după ce a parcurs distanța d=400m.
9
Un mobil, având viteza inițială v0=2m/s, se deplasează rectiliniu cu accelerația a=2m/s^2, iar după un timp t=8s se oprește. Calculează distanța parcursă de mobil în cele opt secunde.
10
Un mobil, plecând din repaus, se deplasează rectiliniu cu accelerația a=0,5m/s^2 și  parcurge o distanță d=4km  . Calculează timpul t necesar parcurgerii acestei distanțe.
11
Un mobil cu viteza inițială v0=3m/s, se mișcă rectiliniu uniform variat, iar după 20s a parcurs o distanță d=900m. Calculează accelerația a cu care s-a deplasat mobilul.
12
Calculează, în cât timp viteza unui corp, care se deplasează uniform accelerat, crește de la valoarea de 2m/s la valoarea de 4m/s, dacă în tot acest timp parcurge distanța de 600m.
13
Un corp, care parcurge o distanță d într-un timp t, își mărește viteza de n ori. Considerând că mișcarea corpului a fost rectilinie uniform accelerată, determină relația cu care poți calcula accelerația corpului, a.
14
Un corp pornește din repaus și se deplasează rectiliniu uniform accelerat, în timpul t1=2s cu accelerația a1=3m/s^2, după care se deplasează rectiliniu uniform încetinit cu accelerația a2=-1m/s^2. Calculează timpul total t până la oprirea corpului și distanța d parcursă de corp în acest timp.
15
Pe un pod intră simultan un tren cu viteza inițială v0 și accelerație a și un motociclist cu viteza constantă v> v0. Calculează lungimea minimă l pe care trebuie să o aibă podul, astfel încât trenul să îl poată ajunge, încă pe pod, pe motociclist.

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a IX-a, în care vei învăța să rezolvi probleme în care vei utiliza cunoștințele învățate despre mișcarea rectilinie uniform variată. Vei înțelege astfel cum poți să abordezi diferitele situații din natură din perspectiva mișcării uniform variae. Astfel, vei constata că rezolvarea unei probleme la fizică nu este chiar de speriat, ci dimpotrivă, îți va stârni curiozitatea și îți va dezvolta gândirea logică, de fiecare dată. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (4)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom