new-logo

Test: Legea inducției electromagnetice

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Deși în circuitul închis, format din gruparea serie a unui ampermetru cu o bobină, nu se regăsește niciun generator, totuși ampermetrul indică un curent electric la apropierea sau depărtarea unui magnet de bobină.
2
În circuitul închis format din gruparea serie a unui ampermetru cu o bobină, ampermetrul indică un curent electric mai mare la apropierea sau depărtarea cu viteză mai mare a magnetului de bobină.
3
În circuitul închis format din gruparea serie a unui ampermetru cu o bobină, ampermetrul indică curenți electrici de același sens dacă magnetul se apropie sau se depărtează de bobină.
4
Enunțul următor: tensiunea electromotoare indusă într-un circuit este egală cu viteza de variație a fluxului magnetic prin suprafața acelui circuit, luată cu semn schimbat, reprezintă
5
Trăsătura comună a experimentelor de inducție electromagnetică indusă într-un circuit serie ampermetru-bobină, constă în faptul că apariția curentului electric este condiționată de intersectarea suprafeței mărginite de spirele bobinei, cu un număr variabil de linii de câmp magnetic.
6
Deși în circuitul închis, format din gruparea serie a unui ampermetru cu o bobină, nu se regăsește niciun generator, totuși ampermetrul indică un curent electric
7
O mărime fizică importantă în caracterizarea fenomenului de inducție electromagnetică este
8
Completează cuvintele care lipsesc.
9
În cazul în care suprafața spirelor bobinei S pentru care se calculează fluxul magnetic, face un unghi \alpha cu direcția vectorului inducție magnetică, se va calcula aria suprafeței normale Sn cu ajutorul relației
10
Completează cuvintele care lipsesc.
11
Un weber reprezintă fluxul magnetic al unui câmp magnetic de inducție egală cu un tesla, printr-o
12
O spiră circulară orizontală face cu direcția vectorului inducție magnetică un unghi \alpha =60^o . Calculează fluxul magnetic prin spiră. Se cunosc: raza spirei circulare r=\: 5\: cm și modulul inducției magnetice B= 2 \: mT.
13
Axul unei bobine verticale face cu direcția vectorului inducție magnetică  un unghi \beta =30^o . Calculează numărul de spire ale bobinei dacă se cunosc: fluxul magnetic prin bobină \Phi =7,8\times 10^-4\: Wb , raza bobinei r=\: 5\: cm și modulul inducției magnetice B= 2 \: mT.
14
Planul suprafeței unei spire orizontale face cu direcția vectorului inducție magnetică un unghi \beta =60^o . Raza spirei este r=\: 1\: m , iar modulul inducției magnetice B= 1 \: T. Calculează tensiunea indusă e în spiră dacă fluxul magnetic \Phi scade la zero în intervalul de timp \Delta t=1\: ms.
15
O bobină cu N=10 spire are axul paralel cu direcția vectorului inducție magnetică. Calculează valoarea modulului inducției magnetice dacă în bobină se induce o tensiune electromotoare de inducție cu valoarea e=3,14 \: V în intervalul de timp \Delta t=1\: ms, în care se anulează fluxul magnetic. Se cunoaște raza bobinei r=\: 1\: m.

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Legea inducției electromagnetice. Conține exerciții și probleme despre aplicarea noțiunilor:tensiunea electromotoare de inducție, bobină, spiră, curent indus, flux magnetic. Unitatea de măsură în Sistemul Internațional de Unități pentru fluxul magnetic - weber. Rezolvarea testului te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom