new-logo

Test: Formula fundamentală a teoriei cinetico - moleculare. Partea I

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Impactul picăturilor de ploaie cu suprafața autoturismului produce o micșorare a vitezei acestuia, pentru aceeași forță de tracțiune.
2
Forța de rezistență întâmpinată la deplasarea unui autoturism pe timp de ploaie este direct proporțională cu suprafața de contact a autoturismului cu picăturile de ploaie.
3
Există o analogie între fenomenul de interacțiune dintre picăturile de ploaie și suprafața de contact cu un autoturism și fenomenul de interacțiune dintre moleculele unui gaz  și suprafața de contact a vasului care îl conține.
4
Într-un vas care conține un gaz ideal moleculele acestuia
5
Într-un vas care conține un gaz ideal, moleculele acestuia se găsesc
6
Moleculele unui gaz ideal aflat închis într-un vas
7
Completează cuvintele care lipsesc.
8
Mărimea forței de interacțiune dintre moleculele gazului ideal și mărimea suprafeței de contact cu vasul, sunt corelate în exprimarea
9
Presiunea exercitată de moleculele unui gaz ideal, aflat într-un vas,  este
10
Unitatea de măsură pentru presiune în Sistemul Internațional de Unități este definită prin raportul \left [p \right ]SI=\frac\left [F \right ]SI\left [S \right ]SI  și este exprimată în
11
Contribuția fiecărei ciocniri a moleculelor gazului ideal la valoarea presiunii  nu poate fi calculată direct deoarece
12
Presiunea gazului ideal închis într-un vas este un parametru termodinamic
13
Presiunea unui gaz ideal închis într-un vas de formă cubică cu latura de un metru este p=101325\fracNm^2. Calculează forța medie exercitată de gaz pe unitatea de suprafață .
14
Presiunea unui gaz ideal închis într-un recipient de formă cubică cu latura de un metru este p=101325Pa. Calculează forța medie exercitată de moleculele gazului pe toată suprafața internă a recipientului.
15
Același gaz ideal se află la aceeași presiune p în două incinte de suprafață interioară S1  respectiv S2. Care este relația dintre aceste suprafețe dacă forța totală de interacțiune prin ciocniri elastice ale moleculelor cu pereții primei incinte  F1 este mai mare de n=2 \: oridecât F2 forța totală de interacțiune a moleculelor cu pereții celeilalte incinte.

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Formula fundamentală a teoriei cinetico-moleculare. Partea I. Conține exerciții și probleme despre aplicarea noțiunilor: agitația termică a moleculelor gazului ideal, interacțiunea prin ciocniri cu pereții vasului, presiunea gazului ideal. Rezolvarea testului te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom