new-logo

Test: Câmpul magnetic al unor curenți electrici staționar

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Asupra unui conductor parcurs de un curent electric, aflat în câmp magnetic, se exercită o forță
2
Legea acțiunii și a reacțiunii a fost enunțată de Newton.
3
Dacă asupra conductorului parcurs de un curent electric, aflat în cîmpul magnetic produs de un magnet, acționează o forță, atunci și asupra magnetului se va exercita o forță , conform principiului acțiuni și al reacțiunii enunțat de Newton
4
Atunci când printr-un conductor trece un curent electric, sarcinile electrice în mișcare creează un câmp magnetic.
5
Legea Biot - Savart exprimă dependenta inducției cîmpului megnetic într-un punct,  produs de un conductor parcurs de un curent electric, de intensitatea curentului, poziția punctului considerat, mediul în care se află, și forma conductorului.
6
Conform  legii Biot - Savart Inducția magnetică a câmpului magnetic, produs de un conductor, parcurs de un curent electric, într-un punct este:
7
Relația de definire a inducției magnetice generate de un curent electric I la distanța d este:
8
Permeabilitatea magnetică \mu este:
9
Unitatea de măsură pentru permeabilitatea magnetică \mu este:
10
Completează cuvintele care lipsesc.
11
Realizează corelațiile dintre elemente și criterii.
12
Calculează inducția magnetică produsă în vid, la distanța d=10\: cm de un conductor parcurs de un curent I=2A. Se cunoaște permeabilitatea magnetică a vidului  \mu 0= 4\pi \cdot 10^-7\: \fracTmA.
13
Calculează ce valoare  are curentul dintr-o spiră ce produce în centrul spirei aflată în vid, o inducție magnetică B=2\cdot 10^-6\: T. Raza spirei este r=20\: cm, iar permeabilitatea electrică a vidului este \mu 0=4\pi \cdot 10^-7 \: \fracTmA.
14
În figura de mai sus este reprezentat un conductor electric, în plan transversal, parcurs de un curent electricI și liniile câmpului electric produs de acesta în jurul lui. Inducțiile magnetice sunt:
15
Ștefan și Tudor și-au propus să realizeze câte un solenoid care să fie parcurs de același curent I=1\: A . Cei doi au aflat cu surprindere că cei doi solenoizi au aceeași inducție în vid B=2\cdot 10^-4\: T, deși au detalii constructive diferite cu privire la numărul de spire și lungimea acestora. Calculează care sunt valorile acestora,  dacă se cunoaște că lungimea solenoidului lui Ștefan este de două ori mai mică decât lungimea solenoidului lui Tudor, iar numărul de spire este cu 50 mai mic decât cel al solenoidului realizat de Tudor, \mu 0=4\pi \cdot 10^-7\fracTmA.

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Câmpul magnetic al unor curenți electrici staționar. Probleme. Conține exerciții și probleme despre aplicarea noțiunilor: inducție magnetică, forță electromagnetică, regula mâinii stângi, Rezolvarea lui te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom