new-logo

Test: Modelul gazului ideal

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Substanțele gazoase se diferențiază în funcție de: structura atomică sau moleculară,  numărul de atomi din moleculă, dimensiunea moleculelor sau tipul de interacțiuni dintre  molecule.
2
Două substanțe gazoase, aflate în aceleași condiții, pot să manifeste același comportament termodinamic.
3
Introducerea unui model de substanță gazoasă ideală a fost necesară pentru a evidenția comportamente identice ale gazelor reale, în transformările termodinamice.
4
Modelul gazului ideal are utilitate practică deoarece este simplu și aproximează bine comportarea gazelor reale, pe un domeniu relativ larg al parametrilor termodinamici.
5
Una dintre principalele deosebiri dintre gazul ideal și cel real face referire la faptul că particulele gazului ideal sunt perfect identice și nu manifestă interacțiuni între ele, în timp ce gazul real este format adesea dintr-un amestec de molecule (de exemplu aerul), care mai și interacționează între ele.
6
Gazul din butelia de aragaz este format amestecul mai multor hidrocarburi gazoase, dintre care cele mai importante sunt propanul și butanul. Amestecul reprezintă un gaz:
7
În modelul gazului ideal dimensiunile particulelor sunt considerate
8
Completează cuvintele care lipsesc.
9
Mișcarea fiecărei particule de gaz ideal se supune
10
Forțele de interacțiune dintre particulele gazului ideal se
11
Comportarea gazului real este mai apropiată de cea a gazului ideal la valori relativ
12
Ciocnirile dintre particulele gazului ideal și pereții vasului ce-l conține produc o forță exercitată pe suprafața internă a vasului ce determină
13
Completează cuvintele care lipsesc.
14
Ordonează descrescător următoarele gaze în funcție de asemănarea cu modelul gazului ideal: oxigen îmbuteliat, aerul atmosferic, argon, hidrogenul pur.
15
Realizează conexiunile corecte între criterii și elemente.

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Modelul gazului ideal. Conține exerciții despre gazul ideal, gazul real, asemănări, deosebiri, proprietăți.. Rezolvarea lui te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom