new-logo

Test: Măsurarea temperaturii. Etalonarea unui termometru

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Măsurarea temperaturii unui corp cu ajutorul unui termometru presupune ca primă etapă, contactul termic dintre termometru și corpul a cărui temperatură se determină.
2
A doua etapă în procesul de măsurare a temperaturii unui corp cu ajutorul unui termometru presupune  realizarea și stabilizarea stării de echilibru termic dintre termometru și corpul a cărui temperatură se determină.
3
Atingerea stării de echilibru termic dintre termometru și corpul a cărui temperatură se determină,  presupune un transfer de căldură între cele două.
4
Atingerea stării de echilibru termic dintre termometru și corpul a cărui tmperatură se determină,  presupune un interval de timp, necesar pentru transferul de căldură dintre termometru și corp.
5
Determinarea temperaturii unui lichid se realizează prin citirea termometrului la un interval de timp după ce a fost scos din  lichid.
6
Scara Celsius de temperatură se bazează pe următoarele proprietăți ale apei pure
7
Completează cuvintele care lipsesc.
8
Temperatura absolută și unitatea de ei de măsură, gradul Kelvin, sunt utilizate
9
Semnificația fizică a mărimilor care intervin în relația dintre scara Kelvin și scara Celsius, T(K)=t (^oC)+T0  este următoarea:
10
Etalonarea unui termometru cu lichid este necesară în situația în care
11
Părțile principale ale unui termometru cu lichid sunt
12
Lichidele utilizate astăzi pentru realizarea termometrelor cu lichid sunt diferite față de cele cu mercur
13
Relația pe care se bazează funcționarea termometrului cu lichid este
14
Temperatura exprimată în grade Celsius, la care coexistă în echilibru apa lichidă și gheața, are la presiune normală  valoarea
15
În activitatea experimentală de etalonare a unui termometru cu lichid, în scara Celsius, intervalul \Delta t, reprezentat în figură

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Măsurarea temperaturii. Etalonarea unui termometru. Conține exerciții despre măsurarea temperaturii cu termometru, scări de temperatură, principiul de funcționare al termometrului cu lichid, etalonarea unui termometru. Rezolvarea lui te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom