new-logo

Test: Legea a II-a a lui Kirchhoff

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Mărimile fizice implicate în exprimarea legii a II-a alui Kirchhoff sunt tensiunile electromotoare, rezistențele electrice de pe laturi și intensitățile curenților electrici.
2
Enunțul legii a II-a a lui Kirchhoff este următorul: suma algebrică a tensiunilor electromotoare ale generatoarelor de pe laturile unui ochi de rețea este egală cu suma algebrică a tensiunilor pe consumatorii din acel ochi de rețea.
3
Termenii sumelor care intervin în expresia legii a II-a a lui Kirchhoff sunt întotdeauna pozitivi.
4
Pentru aplicarea legii a II-a alui Kirchhoff pentru un ochi de rețea trebuie ales un sens arbitrar de parcurgere a ochiului și stabilirea semnelor termenilor din cele două sume algebrice care intervin în expresia legii.
5
Tensiunea la bornele unui consumator este pozitivă dacă sensul ales pentru parcurgerea ochiului nu coincide cu sensul curentului electric.
6
Semnul ales pentru tensiunea la bornele rezistenței electrice reprezentate în figură este:
7
Semnul tensiunii electromotoare este plus, dacă sensul ales de parcurgere a ochiului:
8
Pentru aplicarea legii a II-a a lui Kirchhoff, după identificarea nodurilor, a laturilor și a ochiurilor de rețea, se procedează la:
9
Semnul tensiunii electromotoare a generatorului reprezentat în figură, în raport cu sensul de parcurgere ales:
10
Identifică din figură elemente și criterii și asociază corect conexiunile dintre ele.
11
Expresia legii a II-a  a lui Kirchhoff, aplicată pentru circuitul din figură, este:
12
Completează cuvintele care lipsesc.
13
Aranjază corect elementele.
14
Rezolvarea problemelor în care se aplică legile lui Kirchhoff presupune scrierea unui număr de ecuații independente, egal cu cel al necunoscutelor, egal cu numărul:
15
Menționează care dintre sursele reprezentate în figură trebuie conectate invers în circuit, pentru ca toate tensiunile electromotoare să poată fi considerate pozitive, în scrierea ecuațiilor lui Kirchhoff.

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, care se referă la tema Legea a II-a a lui Kirchhoff și conține exerciții despre relațiile dintre mărimile fizice caracteristice în laturile și ochiurile de rețea electrică. Rezolvarea lui te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni și să obții rezultate mai bune la școală. Hai să-ți încerci puterile. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom