new-logo

Test: Ciocnirea perfect elastică Partea II

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Pentru a determina vitezele v1^', v2^' pentru două corpuri care se ciocnesc perfect elastic, ai nevoie de:
2
Legea care guvernează toate procesele de ciocnire dintre corpuri este legea conservării impulsului și ea se poate scrie sub forma: \vecp1+\vecp1^'=\vecp2+\vecp2^'
3
Impulsul unui corp de masă m și viteza v  este dat de relația:
4
Legea conservării impulsului într-o ciocnire perfect elastică dintre două corpuri de mase m1, m2 și vitezele v1,v2  - înainte de ciocnire, respectiv v1^',v2^' - după ciocnire, se poate exprima prin ecuația:
5
Într-o ciocnire perfect elastică suma energiilor cinetice al celor două corpuri, înainte de ciocnire este egală cu suma energiilor cinetice ale corpurilor după ciocnire.
6
Ecuația: \fracm1\cdot v1^22+\fracm2\cdot v2^22=\fracm1\cdot v1^'22+\fracm2\cdot v2^'22, reprezintă:
7
Viteza v1^', cu care se va mișca corpul de masă m1, după ciocnire, și care a avut viteza v1, înainte de ciocnire, se calculează cu expresia:
8
Viteza v2^', cu care se va mișca corpul de masă m2 , după ciocnire, și care a avut viteza v2, înainte de ciocnire, se calculează cu expresia:
9
Un corp cu masa m1 și viteza v1, ciocnește perfect elastic un corp cu masa m2> > m1, aflat în repaus. Ce poți afirma despre vitezele celor două corpuri după ciocnire, respectiv v1^',v2^' ?
10
Cu ce viteză v1 trebuie să se deplaseze un corp cu masa m1=3kg, astfel încât după ciocnirea perfect elastică cu un corp de masă m2=2 kg, aflat în mișcare cu viteza v2=3 m/s, să determine aceeași viteză de mișcare pentru ambele corpuri?
11
Care este raportul maselor  \fracm2m1  pentru două corpuri cu vitezele v1=6 m/s, v2=1m/s, care se ciocnesc perfect elastic, astfel încât, după ciocnire, viteza primului corp să fie o treime din viteza celui de-al doilea corp.
12
Un corp cu masa m1=2 kg și viteza v1=4 m/s se ciocnește perfect elastic cu un al doilea corp aflat în repaus. Calculează masa m2 a acestui corp, astfel încât primul corp  să se oprească după ciocnire.
13
Un corp cu masa m1=2kg, ciocnește perfect elastic, cu viteza v1=3 m/s, un al doilea corp cu masa m2=\frac34\cdot m1, aflat în repaus.
  • Calculează vitezele celor două corpuri după ciocnire.
14
Două corpuri având raportul maselor \fracm2m1=\frac23  și raportul vitezelor, înainte de ciocnire,  \fracv2v1=\frac13 , se ciocnesc perfect elastic.
  • Calculează raportul vitezelor  \fracv2^'v1^', după ciocnire.
15
  • În expresiile celor două viteze după ciocnirea perfect elastică a două corpuri apare un termen comun, respectiv \frac2\left ( m1\cdot v1+m2\cdot v2 \right )m1+m2.
  • Dacă se rearanjează termenii în ecuațiile pentru cele două viteze după ciocnire, respectiv v1^', v2^', se obține următoarea egalitate între vitezele corpurilor avute înainte, respectiv după ciocnirea perfect elastică:

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a IX-a, în care vei învăța să rezolvi aplicațiile practice ale ciocnirii perfect elastice dintre corpuri. Vei înțelege astfel, cum se aplică corect legile de conservare ale energiei cinetice și impulsului mecanic în acest tip de ciocnire mecanică dintre corpuri. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom