new-logo

Test: Evaluare Națională. Model 2020-2021. Subiectul I A. Receptarea textului scris. Partea I

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Cele două texte-suport pe care le conține un subiect de Evaluare Națională sunt literare.
2
Pe lângă urșii polari, în manejul Circului Struțki, mai existau:
3
Petruș, personajul din romanul „Fram, ursul polar” de Cezar Petrescu, citea cărți despre urșii polari?
4
Exploratorii despre care se discută în textul nonliterar citat în lecția video au călătorit cu avionul în expedițiile la cei doi poli.
5
În manejul Circului Struțki, nu existau maimuțe.
6
În fragmentul preluat din romanul „Fram, ursul polar” de Cezar Petrescu, este evidențiată:
7
Scrie, în dreptul enunțului de mai jos, A (adevărat) sau F (fals), raportându-te la informațiile din fragmentul preluat din romanul „Fram, ursul polar” de Cezar Petrescu, citat în lecția video.
8
Selectează fiecare variantă care conține o afirmație corectă.
9
Completează enunțul lacunar cu unul dintre cuvintele de mai jos.
  • el, tată, profesor, bunic
10
Selectează cuvintele care lipsesc din enunțul dat.
  • .....bătrânului profesor nu îl abordează direct pe acesta, în privința dorinței lui ..... de a se informa.
11
Cum se numea nava la care se face referire în al doilea text?
  • Scrie cuvântul așteptat ca răspuns în spațiul liber.
12
Se face referire la un muzeu în al doilea text?
13
Scrie, în dreptul afirmațiilor de mai jos, C (corect) sau I (incorect), având în vedere cele două texte-suport, prezentate în lecția video.
14
Citește cu atenție fragmentele de mai jos:
  • „ VA TREBUI SĂ FACEŢI NEAPĂRAT şi cât mai degrabă cunoştinţă cu Matei. Tilică, cum îi spun colegii. […] N-o să-l uitaţi curând, vă asigur. Dar pentru asta trebuie să-l vedeţi scos la lecţie. Da, să-l vedeţi ieşind din fundul clasei la tablă, rotindu-şi ochii, rugător, printre bănci: —Ce avem, mă? Ce avem?” (Mircea Sântimbreanu, „Un șmecher la lecție”)
  • „Și Nică începe să mă asculte; și mă ascultă el, și mă ascultă, și unde nu s-apucă de însemnat la greșeli cu ghiotura pe o draniță: una, două, trei, până la douăzeci și nouă. Măi!!! s-a trecut de șagă, zic eu, în gândul meu; încă nu m-a gătit de ascultat, și câte au să mai fie! Și unde n-a început a mi se face negru pe dinaintea ochilor și a tremura de mânios…” (Ion Creangă, „Amintiri din copilărie”)
  • Selectează afirmațiile corecte.
15
  • Citește fragmentele de mai jos.
  • „Stau câteodată și-mi aduc aminte ce vremi și ce oameni mai erau în părțile noastre pe când începusem și eu, drăgăliță-Doamne, a mă ridica băiețaș la casa părinților mei, în satul Humulești, din târg drept peste apa Neamțului; sat mare și vesel, împărțit în trei părți, care se țin tot de una: Vatra satului, Delenii și Bejenii.” (Ion Creangă, „Amintiri din copilărie”)
  • „Casa memorială Ion Creangă din Humulești este un muzeu memorial înființat în casa în care s-a născut și a copilărit povestitorul român Ion Creangă (1837-1889) în satul Humulești (astăzi suburbie a orașului Târgu Neamț) din județul Neamț. ” (https://ro.wikipedia.org/wiki/Casa_Memorial_din_Humulesti)
  • Scrie C (corect) sau I (incorect) în dreptul afirmațiilor date, în funcție de valoarea de adevăr.

Descrierea testului

Acesta este un test de limba română pentru clasa a VIII-a, care corespunde lecției video cu titlul Evaluare Națională. Model 2020-2021. Subiectul I A. Receptarea textului scris. Partea I. Testul te va ajuta să te pregătești pentru Evaluarea Națională, să îți verifici și să îți consolidezi cunoștințele acumulate. Testul conține diferite tipuri de exerciții și respectă programa școlară. Rezolvă, distrează-te, progresează! Eduboom te antrenează!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom