new-logo

Test: Aplicații. Еchilibru

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Dacă asupra unui corp acționează două forțe \vecF1 și \vecF2 atunci corpul este în echilibru de translație dacă  \vecF1+\vecF2=0
2
Asupra discului din desen care se poate roti în jurul centrului O acționează forța F iar raza discului este b. Momentul forței este dat de formula: M = F\cdot b
3
Bara din desen este în echilibru de rotație dacă între M1=F1\cdot b1 și M2=F2\cdot b2 există relația M1=M2.
4
Asupra unui corp acționează două forțe F1 = 5N și F2=9 N care formează unghiul \alpha =30^0 între ele . Află rezultanta R a celor două forțe,
5
Un avion se află în zbor pe direcție rectilinie și cu viteză constantă. Asupra lui acționează 4 forțe ca în desen. Identifică forțele.
6
Asupra unui corp acționează 4 forțe astfel încât
  • \vecF1 + \vecF2 + \vecF3 + \vecF = 0
  • \vecR = \vecF1+\vecF2+\vecF3
Determină tipul de echilibru în care se află corpul și relația dintre rezultanta primelor 3 forțe și forța F.
7
O bară de masă neglijabilă se poate roti în jurul punctului O, asupra ei acționează o forță F = 60N la capătul A. Calculează distanța OB la care se poate așeza un corp cu masa m = 8 Kg, astfel încât să avem echilibru de rotație.
  • Cunoști: g = 10 \fracms^2 iar OA = 3m.
8
Doi copii se dau într-un leagăn cu brațe egale de 1,5m, OB = 1,5m, mA = 30kg, mB = 10 kg. Calculează  OA la echilibru.
9
Asupra unui disc cu raza r = 0,5m acționează două forțe F1=30N și F2=50N ca în desen. Află momentul rezultant M și sensul de rotație al discului.
10
O lampă stradală este suspendată de un cablu care formează unghiul \alpha. Teste forța de tensiune din cablu iar G este greutatea lămpii. Află forța rezultantă a tensiunilor din cablu (R) și relația dintre ea și greutatea lămpii.
11
Pe o bară sprijinită în punctul O sunt așezate trei corpuri ca în figură. Notâm distanțele a = OA, b = OB, c=OC. Corpul din A are masa m1 corpul din B are masa m2 iar corpul din C are masa m3. Scrie condiția de echilibru la rotație.
12
O roabă este folosită pentru transportul pământului, Se cunosc OA = 1,2m, OB = 0,3 m , G = 300 N. Calculează F.
13
O foarfecă de grădină este o pârghie dublă, în punctul B acționează forțaR, iar în punctulA forța F. Dacă OA = 0, 5m, OB = 0,2 m și forța R = 300 N, află forța F.
14
Asupra discului acționează două forțe ca în figură. Calculează momentul total M al celor două forțe.
15
  • Asupra discului cu raza r = 0,05 m  acționează trei forțe:
  • F1 = 10 N, F2 =20 N, F3=50 N.
  • Calculează distanța x = OC față de punctul de rotație la care acționează forța F3 astfel încât discul să fie în echilibru de rotație.

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a IX-a, în care vei recapitula noțiunile importante învățate despre echilibrul de translație sau de rotație a corpurilor. Vei identifica exemple de echilibru al corpurilor din viața de zi cu zi. Astfel, vei fi capabil să rezolvi situațiile diverse  în care sunt implicate aceste cunoștințe acumulate de către tine la orele de fizică. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom