new-logo

Test: Calcule chimice pe baza concentrației procentuale de masă. Partea II

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Formula concentrației procentuale a soluțiilor este: \fracC100=\fracmdms. Unde am notat cu md- masa dizolvatului, ms- masa soluției, mapa- masa apa, C- concentrația procentuală.
2
În calculele chimice cu substanțe în soluții apoase, masa soluției este egală cu suma între masa dizolvatului și masa apei.
3
Când se cunoaște numărul de moli de substanță,  masa acesteia se poate determina cu formula: m=\fracnM unde m- masa substanței, n- numărul de moli, M-masa moleculară.
4
În 300 g soluție de concentrație 15% se află dizolvate 30 g de substanță?
5
În scrierea ecuației stoechiometrice, numărul de moli din fiecare substanță este egal cu coeficientul formulelor chimice din ecuația reacției chimice.
6
Pentru a calcula numărul de atomi sau molecule, poți să înmulțești numărul de moli cu Numărul lui Avogadro.
7
Se dizolvă 2 moli NaCl în 663 gH2O.  Ce concentrație procentuală are soluția obținută? (ANa=23, ACl=35,5)
8
În ce masă de apă H2O s-au dizolvat 0,2 moli hidroxid de sodiu NaOH știind concentrația procentuală a soluției C=10%? (ANa=23, AO=16, AH=1)
9
Evaluează corectitudinea  scrierii ecuației stoechiometrică a reacției dintre Mg și acid sulfuric H2SO4: 1 mol Mg + 2 moli H2SO4--> 1 mol MgSO4+ 1mol H2
10
Care este ecuația stoechiometrică scrisă corect, corespunzătoare următorului fragment din textul unei probleme: Se dizolvă 0,2 moli NaCl în 663 gH2O. Soluția obținută reacționează cu azotat de argint AgNO3.
11
Se dizolvă 11,7 g NaCl în 663 gH2O. Soluția obținută reacționează cu azotat de argint AgNO3. Calculează numărul de moli de AgNO3 care a reacționat complet cu soluția precizată.
12
2 moli HCl  se dizolvă în 127 g H2O. Soluția obținută reacționează cu fierul Fe.  Calculați:
  • -concentrația procentuală a soluției de acid clorhidric HCl
  • -masa de fier Fe care a reacționat complet cu soluția de acid clorhidric HCl
  • (AFe= 56, AH=1, ACl=35,5)
13
2 moli HCl  se dizolvă în 127 g H2O. Soluția obținută reacționează cu fierul Fe.  Calculați numărul de molecule de hidrogen H2care se formează în urma reacției.
  • (AFe= 56, AH=1, ACl=35,5)
14
1,6 kg soluție sulfat de cupru CuSO4, de concentrație 20%, reacționează cu fierul Fe. Aflați masa de sulfat de fier, în grame, formată în urma reacției. (AFe=56, ACu=64, AS=32, AO=16)
15
1,6 kg soluție sulfat de cupru CuSO4, de concentrație 20%, reacționează cu fierul Fe. Aflați numărul de atomi de cupru Cu formați în urma reacției totale. (AFe=56, ACu=64, AS=32, AO=16)

Descrierea testului

Acest test corespunde lecției video Calcule chimice pe baza concentrației procentuale de masa. Partea II și este în conformitate cu programa școlară de chimie pentru clasa a VIII-a. În acest îți propun exerciții de calcul a concentrației procentuale, cantității dintr-un reactant sau produs de reacție când se cunosc date despre celălalt reactant. Pentru rezolvarea acestui test ai nevoie de o foaie de hârtie și un instrument de scris. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom