new-logo

Test: Calcule chimice pe baza purității. Partea II

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Proprietățile substanțelor se modifică în funcție de substanțele cu care sunt combinate.
2
Formula purității substanțelor este: \fracp100=\fracmsubst.impuramsubsta.pura
3
Puritatea unei substanțe reprezintă masa de substanță pură care se găsește în 100 g de substanță impură.
4
Safirele sunt varietăți ale oxidului de aluminiu Al2O3.
5
Prima etapă în rezolvarea unei probleme este notarea datelor acesteia.
6
Alege varianta în care este reprezentată corect ecuația stoechiometrică a reacției de ardere a aluminiului (varianta în moli).
7
Care este raportul molar de combinare al reactanților în reacția de ardere a sulfului cu formarea dioxidului de sulf SO2?
8
În rezolvarea problemelor de chimie întâlnești adeseori relații între numărul de moli n , masă m , volum V , volum molar V\mu , masa molară \mu . Alege variantele în care aceste mărimi sunt cuprinse în relații matematice corecte.
9
Pentru următorul text de problemă, alege ecuațiile reacțiilor chimice reprezentate corect. Se ard complet 12 g Mg impur și se obțin 16 g oxid de magneziu MgO (AMg=24, AO=16).
10
Pentru următorul text de problemă, alege variantele în care ecuația stoechiometrică este reprezentată corect (în grame): Se ard complet 12 g Mg impur și se obțin 16 g oxid de magneziu MgO. Care este puritatea Mg care a participat la reacție?(AMg=24, AO=16).
11
Se ard complet 12 g Mg impur și se obțin 16 g oxid de magneziu MgO. Ce masă de magneziu Mg participă la reacția de ardere? (AMg=24, AO=16).
12
Se ard complet 12 g Mg impur și se obțin 16 g oxid de magneziu MgO. Care este puritatea Mg care a participat la reacție? (AMg=24, AO=16)
13
Se ard complet 12 g Mg impur și se obțin 16 g oxid de magneziu MgO . Ce volum de oxigen O2  (c.n.)a participat la reacția de ardere? (rezultat cu 2 zecimale, fără rotunjire)(AMg=24, AO=16)
14
Se ard complet 150 g sulf S impur și se obțin 3,75 moli dioxid de sulf SO2.  Calculează și completează valorile numerice corecte:
  • masa de dioxid de sulf rezultat;
  • puritatea sulfului care a intrat în reacție;
  • volumul de oxigen consumat în reacție.(Impuritățile nu participă la reacția de ardere)(AS=32, AO=16)
15
Se ard 20 g fier Fe și se formează 58 g oxid feroferic Fe3O4. Alege varianta în care este notată corect proporția rezultată prin notarea datelor pe ecuația reacției chimice, în scopul determinării purității Fe care participă la reacție.

Descrierea testului

Acest test corespunde lecției video Calcule chimice pe baza purității. Partea II și este în conformitate cu programa școlară de chimie pentru clasa a VIII-a. Dacă în prima parte a calculelor pe ecuația reacției chimice cu substanțe impure, ai avut de calculat masa unui produs de reacție pornind de la masa unui reactant de o anumită puritate, în partea a II-a a acestor calcule îți propun să își testezi abilitățile de calcul a purității substanțelor care participă la reacție când cunoști masa substanței impure care participă la reacție și masa produsului de reacție. Pentru rezolvarea acestui test ai nevoie de o foaie de hârtie și un instrument de scris. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom