new-logo

Test: Calcule stoechiometrice. Molar. Partea II

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Azotatul de sodiu NaNO3 este folosit în amestecurile de îngrășămintele chimice destinate fertilizării solului pe care se cultivă legume, tutun sau bumbac.
2
Azotatul de sodiu NaNO3 se poate obține din reacția hidroxidului de sodiu NaOH cu acidul azotic HNO3.
3
În ecuația stoechiometrică, numărul de moli al fiecărei substanțe participante la reacție se deduce din indicele primului atom din formula chimică.
4
1 mol de substanță cântărește cât masa sa molară.
5
1 mol de molecule conține 6,022\cdot 10^23 atomi.
6
Alege ecuația stoechiometrică reprezentată corect pentru reacția dintre hidroxid de sodiu NaOH și acid clorhidric HCl, când se obține clorură de sodiu NaCl și apă H2O.
7
Alege ecuația stoechiometrică reprezentată corect (în grame) pentru reacția dintre oxid de cupru și acid clorhidric, când se obține clorură de cupru (II) și apă. (Folosește tabelul periodic pentru mase atomice).
8
Hidroxidul de sodiu NaOH reacționează cu 3 moli acid clorhidric HCl. Câți moli de hidroxid de sodiu NaOHreacționează cu acidul clorhidric HCl?
9
Care este masa de clorură de sodiu NaCl care rezultă din reacția hidroxidului de sodiu NaOH cu 3 moli acid clorhidric HCl? (ANa= 23, ACl= 35,5)
10
Sulfatul de cupru CuSO4 reacționează cu 4 moli hidroxid de sodiu NaOH. Calculează masa de sulfat de cupru care participă la reacție și masa de hidroxid de cupru (II) și sulfat de sodiu care rezultă din reacție. După ce ai realizat calculele, realizează asocierile maselor de substanțe cu valorile numerice ale acestor. Reacțiile se consideră complete, iar pentru masele atomice folosește tabelul periodic al elementelor.
11
Care este numărul de molecule de dioxid de carbon care se formează prin arderea completă a 3 moli carbon?
12
Care este numărul de atomi de hidrogen care se găsesc în apa obținută din reacția a 6 moli hidroxid de potasiu KOH cu acid clorhidric HCl?
13
4 moli amestec echimolecular (același număr de moli) de oxid de cupru (II) CuO și oxid de magneziu MgO, reacționează cu acid clorhidric HCl. Calculează masa de clorură de magneziu MgCl2 și masa de clorură de cupru CuCl2 rezultată. (AMg=24, ACu= 64, ACl=35,5)
14
Din reacția sodiului  Na cu apa H2O se formează hidroxid de sodiu NaOH și hidrogen H2. Știind că s-au format 2 moli de hidrogen, calculează numărul total de moli de reactanți care  au participat la reacție.
15
Azotul N2 reacționează cu hidrogen H2 și formează 30,11\cdot10^23 molecule de amoniac NH3.  Care este numărul de moli azot și hidrogen care au participat la reacție?

Descrierea testului

În acest test de chimie pentru clasa a VIII-a vei pune în practică ceea ce ai învățat la lecția video intitulată Calcule stoechiometrice. Molar. Partea II. Itemii prezenți în acest test, te vor ajuta să realizezi calculul numărului de moli, masei de substanță sau numărului de molecule sau atomi folosind ecuația stoechiometrică. Pregătește-ți un tabel periodic, o foaie și un instrument de scris și apoi dă start testului. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom